Victor VÖN Öhling Norberg till vänster. Fotograf/Källa; Nisse Schmidt/idre Fjäll

Det svenska skicrosslaget kommer till helgens världscuptävlingar, 10-12 februari  på Idre Fjäll med nio åkare.

Vi har tre åkare med uttalade chanser att nå pallen, säger Joar Båtelson som är sportchef. De tre som har kapacitet att ta pallplatser är trion Victor VÖN Öhling Norberg, Viktor Andersson och Sandra Näslund.


Fotograf/Källa; Nisse Schmidt/idre Fjäll

Av de övriga så visade Victor Sticko att han klarade av att kvala i tyska Feldberg i helgen som var innan de tävlingarna tyvärr snöade och blåste bort, säger Joar.
Lisa Andersson får nu åter chansen i världscupen och har en rad fina placeringar från Europacupen med sig till Idre Fjäll. Alexandra Edebo debuterar i världscupen i Idre och det gör också David Mobärg.

Vi kommer till start med nio åkare och alla nio har en god chans att kvala till finalheaten, bedömer Joar Båtelson.
Förra året blev det fyra pallplatser, då segrade VÖN men också Anna Holmlund som saknas i år. Likaså knep Sandra Näslund en andra och en tredje placering.

På Idre Fjäll blir det kval på fredag och det följs sedan med finaler på lördag och söndag. Till helgen kommer också Vinterstudion att finnas på plats med långa sändningar från tävlingarna på Idre Fjäll.

Den svenska skicross-truppen till Audi FIS Ski Cross World Cup på Idre Fjäll

Damer
Alexandra Edebo, IFK Mora
Lisa Andersson, Gävle Alpina
Sandra Näslund, Kramfors Alpina

Herrar
David Mobärg, Edsåsdalens SLK
Erik Mobärg, Edsåsdalens SLK
Otto Hult, Filipstads Ak
Victor Öhling Norberg, Funäsdalens SLK
Viktor Andersson, Vemdalens IF
Victor Sticko, IFK Mora

 

Idre Fjäll är en stiftelse som bildades 1965 av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet. Idre Fjäll är en av Nordens största enskilda fjällanläggningar. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö. Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott och företag.