Fotograf/Källa; Karl Vertergård/Destination Vemdalen

Nu är den här! Vårvintern som så många har längtat efter. Många förknippar denna säsong med långa ljusa dagar på fjället med skidåkning och mysiga stunder med familjen i en solgrop. Många kallar det för den bästa tiden på året, andra kallar det för den femte årstiden. Men det är inte bara glädje och mys, Destination Vemdalen har sammanställt en lista med 7 anledningar att passa dig för fjällen under vårvintern. Här kommer ett smakprov men hela listan finns att läsa på Vemdalen.se.

Hög risk för gogglebränna. Fram på vårkanten är solen stark, våra gäster har också en benägenhet att vara ute extra mycket under den här perioden på året och letar gärna fram en solstol eller gräver en solgrop på fjället. Kom ihåg att ta av dina goggles när du solar och när du pausar i backen så undviker du gogglesbrännan.
Svårt att få tag på grillkol och engångsgrillar. Då många gräver ner sig i solgropar på fjället med en grill är risken stor att engångsgrillarna och grillkorven tar slut snabbt. För att inte riskera detta rekommenderar vi att ni köper era grillbestyr i början av veckan.
Läs vår resterande 5 tips på vemdalen.se! 

Destination Vemdalen är en året runt destination. Området är känt som en stark skidort med 35 liftar och 58 nedfarter. Området är snösäkert med tidig öppning oftast i början av november. Under barmarksperioden besöker turister Vemdalen framförallt för naturupplevelser och aktiviteter så som vandring, golf, cykling, fiske och ridning. Avståndet till Stockholm är 48 mil. Området sträcker sig från Klövsjö/Storhogna till Björnrike och har 18 000 bäddar av god kvalité. Det finns allt från enklare boenden i form av vandrarhem och camping, hotell och lyxiga stugor och lägenheter. Det finns många boenden för stora grupper eller generationsboenden.

Välkommen till oss och njut av det äkta och genuina!

Destination Vemdalen AB, Vemdalsskalet Nya Landsvägen 40, 840 92 Vemdalen

Web: www.vemdalen.se

Facebook: vemdalen-alla årstider eller vemdalen-all seasons

Instagram: destinationvemdalen