Foto; CH – Visitnorway.com

Trenden är tydlig – svenskarnas intresse för att semestra i Norge ökar för varje år. 2016 var antalet svenska turister åter igen rekordstort med en ökning på åtta procent från föregående år. De senaste årens siffror har visat en stadig ökning av kommersiella övernattningar i Norge. År 2016 blev inget undantag. Nya siffror visar att Norge hade 33 miljoner kommersiella övernattningar. Det är en ökning med fem procent från 2015 och representerar hela 1,5 miljoner fler övernattningar. Antalet resande till Norge ökade mer än det som är genomsnittligt för resten av världen. Det innebär att Norge för andra året i rad tog andelar av internationell turism 2016.Fjordnorge populärast

Bland utländska turister i Norge ligger tyskarna på en förstaplats, men sedan kommer svenskarna. År 2016 tillbringade svenskar 1 189888 kommersiella övernattningar i landet. Det är en ökning med åtta procent från föregående år. Bland de mest populära besöksmålen i Norge utmärker sig Fjordnorge, Östlandet och Nordnorge.

Den region med allra flest utländska övernattningar 2016 blev Fjordnorge med 38 procent.

”Fjordregionen blir allt mer populär. Den unika och dramatiska natur som svenskarna inte hittar på hemmaplan, i kombination med ett brett utbud av aktiviteter, är vad som lockar allt fler turister till den här regionen”, säger Robert Nygårdhs marknadschef på Visitnorway i Sverige.

OM Visitnorway i Sverige

VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.