Fotbollsintresserad som man är kommer jag förstås att följa det svenska lagets kval. Förhoppningsvis tar de sig hela vägen till VM. Allt annat vore ju förfärligt trist! Intresset för fotbolls-VM bara växer och växer och det har gjort att herrarnas turnering växt från 13 nationer från det första VM:et 1930, till 24 nationer 1982 och 1998 så utökades turneringen till dagens 32 nationer.
Världsmästerskapet i fotboll 2018 kommer att spelas i Ryssland mellan den 8 juni och 8 juli. Detta beslutades av Fifa:s exekutivkommitté efter en omröstning i Zürich den 2 december 2010. Det blir herrarnas 21:a VM-turnering genom tiderna. Mästerskapet kommer att spelas i 13 städer, exempelvis Sankt Petersburg, Kalinigrad och Moskva. VM kval 2018 i Ryssland har nu lottats och Sverige hamnade i en tuff grupp tillsammans med Holland och Frankrike. Alla har dock inte startat sina kval ännu, men de flesta kommer igång någon gång under 2016. Europa påbörjar sitt kval först när allt kring EM är avklarat. Det är totalt 5 regioner som kvalar om de 31 lediga platserna (totalt är det alltså 32 platser, men Ryssland är som arrangör direktkvalificerade). Kvalen ska vara avslutade november 2017. Regerande mästare från Brasilien-VM 2014 är Tyskland som vann över Argentina i finalen.