Foto; Sweden By Bike

Många kan tänka sig att använda cykeln som transportmedel på semestern. För de som är lite äldre kan vikten på bagaget ställa till med problem i uppförsbackarna. En ny tjänst för bagagetransporter från Sweden by Bike löser problemet på ett enkelt sätt och till ett överkomligt pris. En av de aktörer som ser potential för en ökad cykelturism till följd av den nya bagagetransporttjänsten är Region Dalarna som har populära cykelleder att erbjuda turister. Tjänsten går utmärkt att ta del av längst Kattegattsleden vid Hallandskusten också!


Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

Cykelturism är en stor aktivitet i Europa och världen, och Sverige har förutsättningar att bli ett cykelland. För att få igång cykelturism i Sverige så krävs att flera nycklar faller på plats. En av nycklarna är att lösa bagagetransport längs våra cykelleder, säger Lotta Magnusson som är Länsturistchef och Strateg på Region Dalarna.

Enligt Sweden by Bike kan den nya tjänsten underlätta för cykelturismen i Sverige i stor skala. Det har hittills inte funnits några standardiserade lösningar på problemet med transporter av bagage.


Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

Det känns mycket bra att kunna presentera den här tjänsten i samarbete med Jetpak. Den kan sänka tröskeln ytterligare för många som är sugna på att testa något av alla de fantastiska cykelerbjudanden som finns i Sverige. Det fungerar så att man går in på hemsidan och anger var bagaget ska hämtas upp, och var det ska lämnas. Man betalar med kort och sedan är bagaget framme på destinationen när man själv anländer på cykel. Bekvämt och enkelt att använda, säger Katarina Bergstrand som är vd på Sweden by Bike.

Den nya bagagetransporttjänsten har utvecklats i samband med transportföretaget Jetpak Sverige AB. Ett användarvänligt formulär finns på webbplatsens hemsida: https://bagagetransport.se/