På Biologiska mångfaldens dag den 22 maj delas stipendiet Årets Guldbäver ut för första gången. Stipendiet är på 10 000 kronor och delas ut av ekoturismföretaget Wild Sweden till en någon som har gjort något betydande för den biologiska mångfalden i den svenska skogen och som är under 26 år. Vinnaren 2017 är biologen och ekoambassadören Rebecka Le Moine från Linköping.

Rebecka Le Moines hjärta slår för naturen, skogen och den biologiska mångfalden råder det inga tvivel om. Hon har skrivit ett stort antal debattartiklar och deltagit i flertalet politiska diskussioner, bland annat under politikerveckan i Almedalen. Hon har arbetat med återinförandet av tigrar i Kambodja, tagit initiativet till Biologiska mångfaldens dag och ägnat otaliga timmar åt ideellt arbete med styrelseuppdrag och inventering av skog. Under 2016 blev hon nominerad till Årets miljöhjälte, ett pris som delas ut av Världsnaturfonden och Aftonbladet.

Vad är Årets Guldbäver?
Med priset Årets Guldbäver vill vi lyfta fram unga förebilder som engagerar sig för att främja den biologiska mångfalden i den svenska skogen. Det nyinstiftade priset är ett stipendium på 10.000kr och delas ut av naturturismföretaget WildSweden på den biologiska mångfaldens dag den 22 maj 2017. Vinnaren tillsammans med den som har nominerat denne kommer också att få delta på en bäversafari i Skinnskatteberg.

Det känns jätteroligt att ge Rebecka det här stipendiet. Nu hoppas jag att fler unga ska engagera sig i den här viktiga frågan. Vi måste bli fler som värnar om den biologiska mångfalden i den svenska skogen, säger Wild Swedens grundare och ägare Marcus Eldh.

> Läs mer om Rebecka Le Moine här
>> Läs mer om stipendiet Årets Guldbäver 

WILD SWEDEN – Möt vilda djur på safari

*** Vinnare av Stora Turismpriset 2015 ***

www.wildsweden.com
www.facebook.com/wildsweden
www.instagram.com/wildsweden
www.pinterest.com/wildsweden