Förra året blev det succé. Nu i helgen är det dags igen för Lödöse Medeltidsdagar med allt från marknad och mat till vapenskrammel och actionfylld fighting. Gycklare trängs med riddare och försäljare och det blir massor av aktiviteter för både stora på parkområdet bakom Lödöse museum. Lödöse, med sitt förflutna som stor och myllrande hamnstad, Sveriges port mot väster och Göteborgs medeltida föregångare, bjuder in till en historisk helg fylld av upplevelser för stora och små. Det är andra året i rad som Ljudaborg Kulturförening arrangerar evenemanget, då efterfrågan på en fortsättning var stor efter förra årets succé med ett par tusen besökare.

Vi på museet är väldigt glada och tycker att Ljudaborg kulturförening tillsammans med alla medverkande aktörer gör ett fantastisk jobb med dessa medeltidsdagar. Det känns verkligen som ett måste att ha ett sådant arrangemang på ett ställe som Lödöse – det var ju en speciell plats under medeltiden eftersom det var en så strategiskt viktig stad, och idag är det en av de fyndrikaste medeltidsplatserna i Sverige, säger Liselotte Öhrling, pedagog på Lödöse museum.

Gycklare, strider och tornerspel

Förutom medeltidsmarknad blir det bland annat gycklarunderhållning med Mareld, stagefight med Condottieri, tornerspel med Infensusoch sagostunder med Hörsägen. Compagnie Torpum visar fäktning och SMAC strid i rustning. Lödöse museum håller flera gratis visningar hela helgen, och är öppet som vanligt med sina utställningar och Museiverkstan med lek och pyssel för barn. Utöver medeltidsaktiviteterna bjuds det på barnteater klockan 11:00 i hörsalen på museet; Mårten tittar ut. Medeltidsdagarna hålls bakom Lödöse Museum, på ett för eventet inhägnat parkområde med Ljudaborgs teaterscen, tornerspelsbana och marknadsdel. Tillgängligheten är god och förutom toaletter på området finns även handikapptoalett med skötbord inne på museet.


Entréavgift:
Vuxen (18 - >) 100:-
Barn 10 – 17 år / student / pensionär 50:-
Barn under 10 år fri entré

Öppettider:
10:00 – 17:00 båda dagarna
(Museet har öppet till 18:00 lördag 3/6)

Vill du enbart besöka Lödöse Museum är det fri entré.

För mer information se www.lodosemedeltid.se, evenemanget på Facebook eller Lödöse museums Facebooksida.

Väl mött i medeltiden!

För kontakt med Ljudaborg kulturförening;
kontakt@lodosemedeltid.se

För kontakt med museet;
Liselotte Örling
liselotte.orling@vgregion.se
010-4414389