Rakel Mohlin, Robert Gustafsson, Per Svensson, Allan Svensson, Jeanette Capocci. Fotograf/Källa; Mats Bäcker

Premiärkväll för Robert Gustafsson, Rachel Mohlin, Allan Svensson med sommarkomedin ”Flaggan i topp” på Krusenstiernska teatern!

Det råder stort intresse inför årets stora 10 årsjubileum på Krusenstiernska teatern i Kalmar där man i sommar spelar komedin ”Flaggan i Topp”. Med redan över 79% av sommarens föreställningar slutsålda, flertalet extraföreställningar insatta blir det ikväll en efterlängtad premiär på en av Sveriges underbaraste utomhusteater Krusenstiernska teatern i Kalmar.

ANNONSKrusenstiernska teatern har blivit en framgångsrik, rolig och kär tradition tillsammans med en rad av Sveriges mest folkkära och älskade skådespelare. I sommar firas detta stort i år tillsammans med en riktig drömensemble; Robert Gustafsson, Per Svensson, Allan Svensson, Rachel Mohlin, Jeanette Capocci, Nadine Kirschon Blanck, Andreas Nilsson, Siw Erixon och Magnus Kviske. Regissören Adde Malmberg sätter fart på komedikarusellen som har premiär 29 juni på Krusenstiernska gården i Kalmar. För att uppmärksamma 10-årsjubiléet utspelar sig handlingen för 100 år sedan.

Handlingen:
Året är 1917 och vi befinner oss i en vacker lärarbostad i Kalmar. Det är dags för Valdemar (Per Svensson) och Elsa (Nadine Kirschon Blanck) att fira sin första bröllopsdag, vilket skall visa sig bli en minst sagt innehållsrik, förvirrande och minnesvärd dag med stora utropstecken! När Valdemar får ett sensationellt besked av sin gode vän advokat Kurt Sjöberg (Andreas Nilsson), uppstår en knivig situation som Valdemar snabbt behöver ta sig ur. För nu är det fler gäster på väg in. Objudna och inbjudna. Först ut är Elsas föräldrar med den koleriske fadern Theodor (Allan Svensson) i spetsen, som tillsammans med sin hustru (Siw Erixon) spontanbesöker för att delta i firandet.

Tätt därefter kommer den högst irriterande Sigge Sackarin (Robert Gustafsson) som ger Valdemar stort bryderi och drar in honom i en härva av lögner som involverar en exfru, författaren Erik Helgers eller möjligen författarinnan Helga (Rachel Mohlin), hantverkaren (Magnus Kviske) en kärlekstörstande husa (Jeanette Capocci), en son, och ytterligare en son!

Efter all denna förvirring och tilltrasslade familjerelationer undrar man ju – vem är egentligen far till vem och hur ska Valdemar lyckas få ut alla dessa oinbjudna gäster ur sitt hus?


Fotograf/Källa; Mats Bäcker

Regi och bearbetning: Adde Malmberg

Producent: Johan von der Lancken

Exekutiv producent: Vicky von der Lancken

Scenograf: Magnus Ahlström

Kostymdesign: Camilla Thulin

Mask- & perukdesign: David Julio

Manus: Franz Arnold & Ernst Bach

Förlag: Arvid Englind AB

Läs mer: www.krusenstiernskateatern.se

 

werecki promotion company
Promotion & kommunikationsbyrå inom:
Artist, Musik, Turneér, Konserter, Teater, Nöje och Krogshower.
Läs mer se: www.werecki.com