Foto/Källa; Splitwise


När du är ute med dina vänner kan ibland uppdelningen av olika kostnader bli komplicerad. Delar du kostnaden jämnt eller specificerar allas drycker och entréer? Hur mycket ska varje person betala? Och ska ni dela upp större räkningar som hyror, verktyg och maten, ja då kan det bli komplicerat. Men det finns en bra app som gör beräkningen – den heter Splitwise och är en kostnadsfria app, som är tillgänglig för iPhone och Android, som är idealisk om du ofta delar kostnader med någon, som en rumskompis eller reskompis. Det är en app som är väldigt enkel att använda där man lägger in sina utlägg för mat, boende etc och så räknar appen ut vem som är skyldig vem pengar. En som hjälper dig med hur appen fungerar är Elin Häggberg, digital designer, tekniknörd och journalist, som driver den utmärkta bloggen, Teknifik, en blogg om teknik och internet som vill göra våra digitala liv enklare och roligare. Med Elin´s hjälp kan ni sluta sitta och gnabbas över vem som är skyldig vem – den här appen gör det enkelt att splitta notan!

Läs här hur du går tillväga för att starta en ny grupp för t.ex. gänget i sommarstugan, en resa, ditt kollektiv eller vad som helst.