Fotograf/Källa; Daniel Ohlsson

När stillasittandet är en av våra största hälsoutmaningar finns en stark motkraft i Friluftsfrämjandets I Ur och Skur-verksamhet. Varje dag visar pedagoger vägen ut för tusentals barn över hela landet – genom upplevelsebaserat lärande och friluftsliv. Konferensen Höstglöd slår besökarrekord i år – över 500 pedagoger från hela landet, som alla har specialiserat sig på utomhuspedagogik möts i Båstad 29/9 – 1/10 för kompetensutveckling, inspiration och erfarenhetsutbyte.

 

Utomhuspedagogik är intressantare än någonsin och Friluftsfrämjandets förskole- och skolkoncept I Ur och Skur växer så det knakar. Samtidigt slår den årliga konferensen Höstglöd, då utomhuspedagoger från hela landet samlas för utveckling och utbyte, rekord i år igen!

Barn mår bra av att leka och lära utomhus, de blir mer kreativa, stärker sin motorik och har färre sjukdagar. Det visar forskning och det gör att föräldrar efterfrågar den här typen av verksamhet där barnen tillbringar mycket tid utomhus, säger Kerstin Andersson, VD på I Ur och Skur Utveckling AB

I Ur och Skur bygger vidare på den pedagogik som skapades runt Friluftsfrämjandets Skogsmulle, som i år fyller hela 60 år. Just nu satsar Friluftsfrämjandet på många orter i landet bygga egna förskolor helt anpassade till utomhuspedagogiken, där utomhus och inomhus samspelar för att på ett optimalt sätt stödja verksamheten.


Fotograf/Källa; Daniel Ohlsson

Vi gör det dels för att möta den ökade efterfrågan, men också för att fortsätta utveckla den här unika pedagogiken, säger Kerstin Andersson.

Höstglöd hålls 29 sep – 1 okt 2017 i Båstad. Över 500 pedagoger från hela landet, som alla har specialiserat sig på utomhuspedagogik möts för kompetensutveckling, inspiration och erfarenhetsutbyte.

Kontakt:
Kerstin Andersson, 0733–600043

I Ur och Skur:
I Ur och Skur är en heltidsverksamhet och pedagogik som bygger på friluftsliv, utomhuspedagogik och upplevelsebaserat lärande i arbetet med målen i läroplanen. Den första förskolan öppnade 1985 och den första skolan 1995. Cirka 200 förskolor är licenstagare av pedagogiken och I Ur och Skur har också fem eget drivna förskolor.
Tillsammans med byggbolag och fastighetsägare har I Ur och Skur tagit fram 6 stycken helt konceptbyggda förskolor.
Läs mer om I Ur och Skur här!

 

Om FriluftsfrämjandetFriluftsfrämjandet erbjuder Sveriges största utbud av friluftsaktiviteter och verkar för en attraktiv och hållbar friluftsmiljö. Friluftsfrämjandet vill att så många som möjligt ­­ska upptäcka vår fantastiska natur, kunna dela glädjen med friluftslivet med andra, utvecklas utan prestationskrav och vistas i naturen under trygga former. Vi har aktiviteter för alla åldrar och årstider runt om i hela landet. Friluftsfrämjandet är också närvarade med sin pedagogik i 500 förskolor och skolor runtom i landet genom I Ur och Skur, Skogsmulle i förskolan och Skogshjältarna.
Läs mer på www.friluftsframjandet.se!