Foto; Magnus Dovallius

Se även Stötens presentationssida här på HittaUpplevelse.se! 

Nytt snösystem, fler bäddar och utökad service några av nyheterna. Efter förra årets storinverstering spänner man musklerna ytterligare. En mångmiljoninvestering som ska öka snösäkerheten, fler boendemöjligheter och ny restaurang är bara några av nyheterna i Stöten för säsongen 2017/2018. Nu följer Destination Stöten i Sälen AB upp fjolårets succésatsning med ett helt nytt familjeområde och Dalarnas snabbaste och längsta 6-stolslift, Vargy Express. Bland satsningarna märks den största investeringen på snö – någonsin. Det handlar om en mångmiljoninvesteringen på cirka 35 miljoner kronor, och totalt har Stöten investerat 55 miljoner kronor i snöläggningssystem de senaste fem åren.


Med det nya snöläggningssystemet kan vi mer än halvera tiden att lägga snö! Kvaliteten blir bättre och fler nedfarter kommer att kunna öppna tidigare. Nu har vi vinden i ryggen. Vi erbjuder sedan tidigare Sälens bästa skidåkning och med den kommande internationella flygplatsen i Rörbäcksnäs får vi inte tappa fart, därav alla årets satsningar, säger Johan Thorn, vd, Stöten i Sälen AB.


Fotograf/Källa; Stöten i Sälen AB

ÄNNU SOLIGARE SOLTORGET
Barnfamiljernas snöparadis i Stöten, Soltorget, förbättras ytterligare till denna säsong. Närområdet har röjts upp vilket ger ett öppnare Soltorget. En av favoritbackarna för de yngre, Räven, har både breddats och fått en ny nedfart för de yngsta. Även fler toaletter tillkommer i närheten av värmestugan.

STÖTEN GÖR PLATS FÖR FLER
Utbyggnationer i områdena Pistbyn och Nordklint samt Solhem öppnar upp för yttertligare 500 nya gäster!


Foto; Magnus Dovallius

ÄNNU MER ÄVENTYR
Stöten Adventure – totalt åtta olika tävlingsarenor med tävlingsutmaningar för skidåkare på alla nivåer. Nyheten ifjol var var Selftimerbanan i nedfarten Illern. Nu har Selftimerbanan breddats rejält, allt för att öka åkupplevelsen i en riktigt storslalombana!

MER VÄLTRÄNAT
Världscupsfinaler, Sverigemästerskap och Världsmästerskap i Telemark – det är inte för intet att dessa gått av stapeln i Stöten. Och nu ges än fler professionella möjligheter! En helt ny nedfart i World Cupbacken har avlysts särskilt för alla alpina träningsåkare. Nu kommer träningslägret att uppnå nya höjder i samma backar där stjärnor som Ingemar Stenmark och Alberto Tomba kastat sig utför.

4,3 METER TRÄ-VARGY VÄLKOMNAR
En välkomnande nyhet för stora och små är den 4,3 meter höga Vargy-staty i trä, placerad i rondellen vid Stötentorget. Den skyhöga träskulpturen av barnens favorit, är skapat av träkonstären Bert Davidsson.

BREDDAT SKIDTORG MÄTTAR
Skidtorget får ett rejält lyft. Området har schaktats om och breddats, och blir nu både skidvänligare och lättillgängligare; bland annat blir det möjligt att skida ända in i en nya restaurang som öppnar. Den kommande restaurangen på Skidtorget huserar i lokalerna där Annikas bar & kök tidigare höll till. Här ska husmanskost serveras. Och det kommer att vara öppet för lunch måndag till, och under kvällstid onsdag till söndag.

HÅLL DIG VARM
Även möjligheterna att avnjuta medhavd matsäck blir fler, med två nya värmestugor. Den ena öppnas på Stötentorget, i hjärtat av anläggningen. Den andra på Skidtorget i lokalerna som tidigare var Älvans kafé.

Det här är Stöten i Sälen AB: En av Sveriges ledande skiddestinationer. Sälens bästa skidåkning enligt en undersökning utförd av Synovate. Sälenfjällens nordligaste skidanläggning belägen i nordvästra Dalarna. Stöten i Sälen har 19 liftar och 42 nedfarter. Utöver skidåkningen finns alla faciliteter som krävs för att få en trevlig vintersemester. 7 500 bäddar finns i området. Stöten erbjuder såväl konferenser, som grupp- och privatresor. Skidresorna säljs via återförsäljare och även direkt via Stöten i Sälen AB. Under vintersäsongen har Stöten i Sälen AB cirka 250 medarbetare. Den totala omsättningen i Stöten uppgick till 200 MKR säsongen 2016/2017, varav liftomsättning svarade för 45 MKR.