Foto; pixabay

Sedan länge har klubblag i Europa spelat i olika nationella och internationella ligor. Från och med 2018 kommer det även att finnas en liga för våra landslag som får namnet Nations League. För oss fotbollsintresserade blir, Nations League 2018/2019, ett välkommet tillskott på fotbollsturneringar och det blir extra kul att följa den första säsongen av Uefas nya landslagsturnering. Samtliga 55 medlemmar i Uefa är ju berättigade att tävla i 2018/2019 års upplaga av Uefa Nations League. Lagen kommer också att konkurrera om upp- och nedflyttning, gruppspelsmatcherna kommer spelas som hemma- och bortamatcher. I League A kommer de fyra gruppvinnarna att kunna tävla om att bli Uefa Nations League-mästare genom ett utslagsspel som avgörs i enkelmöte, där ett värdland utses bland de fyra kvalificerade länderna. Självklart hoppas man att Sverige, ska få en framskjutande placering men konkurrensen är ju stenhård och utan vår världsstjärna, Zlatan, blir det förmodligen än svårare. Men de svenska landslagsboysen har spelat väldigt bra matcher nu i kvalet inför EM så vem vet?


Foto; pixabay

Sverige drogs ju mot Italien när VM-kvalets playoff lottades och Sverige inleder hemma på Friends Arena den 10 november kl 20.45 och bortamötet i Italien spelas 13 november kl 20.45 i Milano. Ska bli spännande att se om vårt landslag har något att sätta emot Italien, som ju leder i inbördes spelade matcher. Sverige har ju allt att vinna och genom att vi är i playoff har vi faktiskt redan också vunnit något!