Foto; Martin Olsson


Det finns perioder under vintern som är mer lämpade för skidresa än andra, av en rad olika anledningar. Är barnen i de yngre åldrarna finns ingen anledning att styras av skolloven. I exempelvis januari kan familjen ha hela skidmyset för sig själva. Nästan i alla fall.

– I januari är det bättre pris än under de traditionella skollovstiderna såsom jul- och sportlov. Håll koll på erbjudandena- för de kommer garanterat. Ofta har både liftkort och boende reducerat pris.
– Unna er en nybyggd stuga – de lite finare stugorna har ett bättre pris under veckor då det inte är skollov.
– Hurra, inga liftköer! Det är lugnt i backen och gott om svängutrymme för premiäråkande små ben.
– Inte heller i restaurangerna är det köer, mat direkt i magen när det kurrar mår hela familjen bättre av.
– Grillkåtorna ute på fjället är garanterat mer lediga än under loven. Skida ut med varm choklad och grillkorv i ryggsäcken. Ved finns på plats.
– Stugmyset är definitivt bättre i januari. Finns det en bättre känsla än att krypa in under filten och titta in i brasan, med vinterfrostiga kinder och kalla fötter?


Foto; Martin Olsson

Barnens Lofsdalen
 – Breda lättåkta skidbackar
– Två barnliftar och ett åkbana
– Glada och hjälpsamma liftvärdar som vill lära miniskidåkare att åka lift
– Barnområde i backen med skidkarusell, koner och figurer
– Gemensam skidskola från tre års ålder
– Privat skidskola möjlig för barn under tre år
– Skidåkning med Loffe, Lofsdalens egen maskot
– Skattjakt och skotertur till Loffes koja
– Minipark finns med breda boxar och små hopp för minijibbers
– Härjedalens största lekland, inomhus i Aktivitetshuset, på gångavstånd från backen.
– Gratis familjekvällar med bobrace och grillad korv

Vinterfakta Lofsdalen
Lofsdalen är en fjällby i Härjedalen som erbjuder både liftburen familjevänlig alpin skidåkning samt tur- och längdspår. Vinterns alpina säsongspremiär är 7 december.

– 9 liftar
– 25 nedfarter
– Skicrossbana
– Tre parker
– 122 kilometer längd- och skatespår
– 150 kilometer turspår
– 150 kilometer skoterled
– Vinterfakta Lofsdalen


Foto; Martin Olsson

Destination Lofsdalen är en fjälldestination med aktiviteter som lockar besökare från Sverige och Europa året runt. Byns lilla storlek och fjällens och sjöns närhet gör alla aktiviteter, restauranger och nöjen lättillgängliga. Vintertid lockar utförsåkning med rejäl fallhöjd, välpreparerade längdspår i varierande terräng, 150 km turleder och skoterleder. Här finns både anlagda aktiviteter såväl som orörd natur med enorma vyer. På sommaren är Lofsdalen Bike Park ett stort dragplåster. Med ca 16 km familjevänlig downhillcykling är den en given favorit för den äventyrslystne. Det finns gott om vandringsleder med möjlighet att starta både i skog såväl som uppe vid trädgränsen. Varierande fiske och viltspaning lockar också många gäster. På toppen av skidfjället Hovärken ligger Europas högst belägna whiskylager, Lofsdalen Skybar. Här lagras ca 400 personliga 30-litersfats med Mackmyrawhisky och skybaren har öppet året runt med enklare luncher, dryckesprovningar samt finns tillgänglig för privata middagar, fester och events.