Foto/Källa; CH – Visitnorway.com

Redan nästa säsong kommer det finnas ett helt nytt skidutbud i Hafjell. Efter säsongen 2017-18 påbörjas nämligen en omfattande expansion för att möta det stora intresset från familjer. Ett helt nytt skidområde med familjevänliga backar, en sexsitsig lift och ett nytt barnområde är bara några av nytillskotten som planeras.

Hafjell har under de senaste åren haft en betydande ökning av skandinaviska skidgäster. Att utveckla och bygga ut anläggningen blir en naturlig följd.
Expansionen löser de kapacitetsutmaningar som anläggningen står inför. Med en ny 6-sitsig expresslift som går högt upp i fjällen får skidgästen en helt annan upplevelse. Den nya toppunkten i Hafjell ger möjlighet att nå hela backnätet från en och samma plats, säger platschef Tommy Viken.

Hafjell 360°
Den nya stolliften har fått namnet Hafjell 360°. Den startar vid Mosetertoppen, där det redan finns skidåkning på alla nivåer, samt andra skidbaserade aktiviteter i en snösäker miljö. Den nya toppunkten på 1057 meter över havet ger besökaren en 360° högfjällsupplevelse med utsikt över dalen och höga berg i alla riktningar.
Detta är en del av en större plan för utvecklingen av Hafjells familjeprofil, vilket är viktigt för satsningen på de skandinaviska och europeiska marknaderna framöver. Det finns en stor potential och nu tar vi det första steget, säger VD för Alpinco AS, Odd Stensrud.

Detta första steg är viktigt för att utveckla ett komplett utbud som också ska omfatta nya servicefunktioner och sängplatser. Här samarbetar Hafjell Alpinsenter med Mosetertoppen Hafjell AS med utvecklingen av de centrala områden som gränsar till anläggningen, 800 meter över havet. Första fasen som blir klar till säsongstarten 2018 uppgår till en kostnad på 80 miljoner kronor.

Hafjell 30 år
Hafjell öppnade i december 1988 och firar 30-årsjubileum 2018. Expansionen blir en ny milstolpe.
Det här är den bästa gåvan vi kan ge till alla trofasta och nya Hafjell-gäster på årsdagen, säger Odd Stensrud.

Fakta
* Ny 6-sitsig lift med kapacitet för 2600 personer per timme

* Längd 2000 m

* Full komfort med vindbubblor och värme i stolarna

* Körhastighet: 6 m/s, körtid till topp: 5 min 35 sek

* 5 km nya och utökade familjespår

* Snöproduktionsanläggning

* Ny och förbättrad ”Frontyard for Kids