Foto: Kolmården/Rickard Monéus

Aldrig tidigare har Kolmården erbjudit så många möjligheter till säsongsarbete som i år. Nu har jakten efter medarbetare till närmare 1000 tjänster startat och de olika arbetsuppgifterna är minst sagt varierande; djurvårdare, berg- och dalbaneförare och showartist är några av tjänsterna som behöver tillsättas. Kolmården har påbörjat årets rekrytering av säsongsmedarbetare och kan konstatera att det finns flera tjänster att söka i år än någonsin tidigare. Som regionens största ungdomsarbetsgivare tar man inför varje säsong emot tusentals ansökningar och lägger stor vikt vid de sökandes engagemang och vilja att utvecklas i sin roll.


Vi ska erbjuda våra gäster en upplevelse i världsklass och medarbetarnas bemötande är helt avgörande för att vi ska lyckas med det. För att vara redo utbildas säsongsarbetarna i koncernens egen serviceakademi, säger Niclas Palmqvist, VD.

Rollerna varierar stort, från att laga och servera mat till att ta hand om delfinerna eller köra berg- och dalbanan Wildfire. Många tjänster kräver ingen förkunskap utan introduktion och utbildning för arbetsuppgiften sker av Kolmårdens personal.

De flesta som säsongsarbetar hos oss är under 25 år och många gånger är det deras allra första arbete. Vi har en viktig uppgift, inte bara att erbjuda jobb, utan också att bidra till en bra start i arbetslivet. Jag tycker det är viktigt att tiden hos oss är utvecklande för ungdomarna, säger Niclas Palmqvist, VD.

Kolmården strävar efter en ökad mångfald bland medarbetarna och till säsongen 2018 satsar man extra för att locka äldre medarbetare som vill testa på något helt annorlunda, som att välkomna gäster till parken eller köra linbanan. Dessutom rekryterar man i samarbete med Portalen i Norrköping för att nå personer som av någon anledning står utanför arbetslivet. Målet med samarbetet är att få fler arbetssökande i egen försörjning. Ett säsongsarbete på Kolmården är ofta mer än en rolig och lärorik sommar. Många återvänder år efter år och numera finns även möjligheter till fortsatt säsongsjobb under vinterhalvåret vid Halloween, Sagojul och på Vildmarkshotellet. För de som visar framfötterna finns chansen att utvecklas och bli teamledare eller till och med bli en av de cirka 200 fast anställda. Var man än fortsätter efter sin sommar på Kolmården har man många goda erfarenheter i bagaget.

Antalet lediga tjänster under året beräknas till mellan 900-1000 stycken varav cirka 700 stycken under sommarsäsongen och närmare 300 stycken under Halloween, Sagojul och i Vildmarkshotellets året runt-verksamhet.

Tjänsterna finns att söka på www.magisksommar.se

NICLAS TRE TIPS FÖR ATT FÅ DRÖMJOBBET PÅ KOLMÅRDEN

-Visa engagemang. Med stort engagemang och en vilja att utvecklas i din roll har du förutsättningarna att lyckas.

-Tro på dig själv. Du kan inte allt från början men med lite vilja kommer du lära dig snabbt oavsett arbetsuppgift.

-Visa intresse. Det är viktigt att du visar intresse och förståelse för hur viktigt arbetet är. I vår park behövs alla!

Destination Kolmården består av Kolmårdens Djurpark och Vildmarkshotellet. Kolmårdens Djurpark öppnades 1965 och är idag Nordens största djurpark. Vildmarkshotellet är ett 4-stjärnigt möteshotell vid Bråvikens strand som riktar sig till både privatpersoner och företag. Destination Kolmården är en del av Parks and Resorts, Nordens ledande koncern inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland.