Fotograf/Källa; Magnus Dovallius

Ihållande minusgrader och regelbundet snöfall som fortsatt även efter jul- och nyårshelgerna har lagt en stabil grund både i och utanför pisterna. Rekordsnöig start för Stöten i Sälen. Det har aldrig varit bättre den här tiden på året! Medan stora delar av landet blickar ut över bar asfalt och gråmulna skyar sätts snörekord i Stöten i Sälen.
Aldrig någonsin under mina år i Stöten har vi kunnat erbjuda bättre skidåkning än såhär! Säger Magnus Dovallius, marknadschef Stöten i Sälen AB.

Vintern kom tidigt till Sälenfjällens nordligaste skidanläggning Stöten. Redan i början av november började snön lägga sig som ett böljande täcke över fjällandskapet. Och sedan har snödjupet stigit dag för dag. Under julhelgen nåddes den första kulmen.
På bara ett par dagar fick vi stora mängder snö. Detta, i kombination med vårt för säsongen helt nya snösystem, gör förutsättningarna för riktigt bra skidåkning aldrig varit bättre hos oss den här tiden på året! Säger Magnus Dovallius, Stöten i Sälen.


Fotograf/Källa; Magnus Dovallius

STABIL SNÖGRUND
I och med Stötens nya snöläggningssystem, en investering på 35 miljoner kronor, har man halverat tiden att lägga snö och även säkerställt att man kan öppna fler backar direkt i början av säsongen än tidigare. Detta i kombination med de rekordartade mängderna natursnö gör att man redan nu törs lova en fortsatt stadig och lysande skidsäsong i Stöten. Ihållande minusgrader och regelbundet snöfall som fortsatt även efter jul- och nyårshelgerna har lagt en stabil grund både i och utanför pisterna.

FLER SKIDÅKARE VILL TILL STÖTEN
Vi har i dagsläget 43 av 45 nedfarter öppna säger Magnus Dovallius. Och snö säljer! I december ökade antalet sålda skipats med 35 procent. Även bokningarna är fler än på många år i Stöten. Antalet bokade gästnätter har hittills denna säsong ökat med 15 procent jämfört med föregående år.

Vi erbjuder Sälens bästa skidåkning och har skapat en anläggning för åkare på precis alla nivåer. När det nu formligen vräkt ner snö under en längre tid hos oss är det klart att det får effekt! Avslutar Magnus Dovallius, marknadschef Stöten i Sälen AB.


Fotograf/Källa; Magnus Dovallius

OM Stöten i Sälen AB
Det här är Stöten i Sälen AB: En av Sveriges ledande skiddestinationer. Sälens bästa skidåkning enligt en undersökning utförd av Synovate. Sälenfjällens nordligaste skidanläggning belägen i nordvästra Dalarna. Stöten i Sälen har 19 liftar och 42 nedfarter. Utöver skidåkningen finns alla faciliteter som krävs för att få en trevlig vintersemester. 7 500 bäddar finns i området. Stöten erbjuder såväl konferenser, som grupp- och privatresor. Skidresorna säljs via återförsäljare och även direkt via Stöten i Sälen AB. Under vintersäsongen har Stöten i Sälen AB cirka 250 medarbetare. Den totala omsättningen i Stöten uppgick till 200 MKR säsongen 2016/2017, varav liftomsättning svarade för 45 MKR.

Läs mer om Stöten i Sälen, här på hU!