Bilden; Victor Öhling Norberg. Fotograf/Källa; Sophie Odelberg/Svenska Skidförbundet

Det 23:e olympiska vinterspelen, har så här långt varit en riktigt trevlig upplevelse för oss Svenskar. Först vann, Charlotte Kalla, ett guld i skiathlon. Sedan skräller Sebastian Samuelsson, den unga lovande skidskytten och tar ett OS-silver i skidskytte i jaktstarten! Och så idag vinner vår fantastiska, Stina, ett OS-guld i sprint. Och som hon gör det! Hon lämnar sin värsta konkurrent, norskan, Falla, 20 meter bakom sig. Efteråt, på prispallen, släpper alla spänningar för, Stina. Alla hennes år av hård träning och all press på henne från henne själv och omgivningen, från sportsjournalister och media, gör att hon släpper allt och glädjetårarna strömmar nerför hennes kinder, medan hon frågar, Falla, om hennes mascara rinner av.. Sedan ringer Statsministern för att gratta henne varpå, Stina, lär ha bett han sköta Riksdagen, medan hon fixar guld till Sverige! Sicken tjej! 🙂

Våra andra kvinnliga skidhjältar föll med flaggan i topp och sammanlagt kan de vara nöjda med sina prestationer så här långt. Men mycket återstår ju inom längdskidorna, fler spännande tävlingar väntar och lita på att norskorna är revanschsugna. Mina egna favoritgrenar i vinter OS är just längdskidor, skidskytte och skicross. Men det är ju så många andra roliga sporter att följa. Jag tror att Sverige har flera medaljchanser även inom andra vintergrenar men det är ju närapå omöjligt att följa alla om man inte ska stanna uppe hela nätterna. Något man inte får missa är förstås hockeyn där våra blågula kämpar har medaljchans både bland damkronorna såväl som herrkronorna. Sist men inte minst blir det spännande att se hur våra kämpar inom Skicrossen lyckas. Ska Victor Öhling Norberg, och Sandra Näslund, knipa OS – Guld, även de? Sandra, är ju favorit till guldet och Victor, kanske har fått tillbaka glädjen i att köra skicross nu när hans flickvän, Anna Holmlund, vår skicross-drottning nu är på bättringsvägen efter sin otäcka fallolycka för något år sedan. Låt oss hålla tummarna för att det går superbra för dem också.