Foto; pixabay.com

Att surfa är inte bara äventyrligt, utan även hälsosamt för både kropp och själ. För er som aldrig har provat på surfing kan man enkelt konstatera att ni kommer få en fantastiskt upplevelse som ger minnen för livet. Innan ni låter osäkerheten ta överhanden rekommenderar vi er att läsa vidare för några spännande förslag. Att surfa i Australien är definitivt någonting som bör stå på er bucket list och det finns massor av möjligheter att ta del av för att ta sig dit!

Surfing passar alla

När det gäller just surfing så är det många som tvivlar på om de verkligen har den fysiska kapaciteten att ta sig an utmaningen. Surfing är fysiskt krävande, men på ett bra sätt. Det går också att anpassa sporten efter individen. Ett hett tips är ta en titt på https://mojosurf.com/, som är välkända för att erbjuda fantastiskt berikande och skrattfyllda surfresor. För det första så har många surfkurser flera olika typer av program och surfbrädor som passar såväl nybörjare som avancerade surfare. Att surfa ska vara roligt och därför brukar instruktörerna se till att det finns möjligheter för alla att deltaga – och då menar vi alla. Någonting som många missar är också att kroppen har en fantastisk förmåga att anpassa sig. Efter ett par dagar kommer du enkelt glida framåt på vågorna som om det satt i dina gener från början – det är ett löfte!

Vad kostar surfskolan?

En annan aspekt är priset. Äventyrliga företag som sysslar med surfing brukar erbjuda väldigt bra priser för flera dagar av nöje. Mat, husrum och lektioner ett par dagar brukar sällan gå på mer än ungefär 1500 svenska kronor. Naturligtvis ska man ta sig till Australien också, men skulle du behöva en hjälpande hand med reskassan så kan du alltid ta hjälp av Lånemäklarens onlinetjänst för att jämföra olika lån kostnadsfritt. De kan hjälpa dig med att finansiera hela resan både med och utan säkerhet. Gör dig redo för hela resan från, början till slut, inte bara surfingen!

Hur en dag i surfskolan kan se ut

För att enkelt beskriva hur en dag kan se ut så börjar det med att alla samlas. Det kommer en stilren buss för att plocka upp eleverna, som naturligtvis redan är spralliga i kroppen av glädje och förväntan. Elektroniken glöms bort och någon kanske tar fram en gitarr eller flöjt, som det spelas vackert på. Var och en av platserna ni stannar till på för att surfa är välskötta, med rena vita stränder och kristallklart vatten. Platserna är oftast privata så att ni får ert eget utrymme att bara ta hand om varandra. Dagarna fylls av bad, volleyboll, snorkling, surfing och tävlingar. Du lär även få se all från dingos, delfiner och emus till jättelika ödlor. När kvällen närmar sig myser man vid en stor lägereld och delar även på en fantastisk barbeque, tillsammans med ett par välkylda drycker. Musiken spelas återigen och bjuder till dans. Därefter säger alla godnatt och längtar efter dagen därpå, med alla nya aktiviteter! “Kompakt livsglädje” är ett bra sätt att beskriva resan på.

Surfingen är långt ifrån allt

Hur många gånger har du inte sett ett TV-program som visar delar av australiens fantastiska natur och upplevelser? Vildlivet, äventyret, havet, människorna, vädret, sevärdheterna och allt däremellan får det att klia i fingrarna efter att ta upp almanackan och planera resan omgående. Faktum är att du även har möjlighet att både studera och arbeta i Australien. Det finns ett flertal företag i Sverige som hjälper dig med både ansökningar och visum. Priset är lågt och hanteringen tar oftast bara någon månad. Det finns med andra ord inga tvivel – bara lust och längtan!