Tre Kronor firas på Sergels torg den 22 maj efter VM-guldet 2017. Foto; Frankie Fouganthin

HittaUpplevelse.se i samarbete med vmhockey.se

Vårt folkkära landslag Tre Kronor är ju regerande mästare efter en fantastisk finalseger mot Kanada nere i Köln. Det hade ju varit toppen att få följa dem vid kommande hockey vm 2018 som spelas i Danmark i maj månad, närmare bestämt den fjärde maj till den tjugonde maj. Där kommer Sverige att spela gruppspelet i Köpenhamn i nybyggda Royal Arena mot Ryssland, Tjeckien, Schweiz, Vitryssland, Slovakien, Frankrike och Österrike. Men som vanligt får jag nöja mig med att följa dem via tv, även om VM nästan går på hemmaplan denna gången. Det gick ju inte så bra för Tre Kronor i OS där vi föll mot Tyskland, en mindre skräll får man väl säga. Men Tyskland tog sig ju ända till final där de föll mot OAR så det tyska laget har höjt sig flera pinnhål sedan förr om åren då en svensk vinst var närmast självklar. Jag tror ändå på att Sverige har goda chanser att nå längre i VM. De spelade inte alls dåligt i OS utan föll på målsnöret. Det är ju väldigt jämt i topplagen och det är bara dagsformen som kan fälla avgörandet ibland. Så låt oss hoppas på att alla våra svenska hjältar och kämpar har bara bra dagar i Köpenhamn och till slut kan stå högst upp på prispallen och vifta med sina guldmedaljer.