Gudalestklippan. Foto/Källa; Pixabay

HittaUpplevelse.se i samarbete med Spanienforum

Costa Blanca (spanska, betyder ”vita kusten”) är ett kustområde som tillhör provinsen Alicante i Valenciaregionen på Spaniens sydöstra kust. Det är känt för de vita kustremsorna och stränderna som gett kusten dess namn. Förutom de vita kusterna är regionen berömd för att vara paellans hemland och citrusfrukterna från Valenciatraktens odlingar exporteras världen över. Den enorma Guadalestklippan och slingrande småvägar upp i bergen med blommande mandelträd är också en sevärdhet. Kända platser är bland annat Alicante, Altea-Albir, Benidorm, Calpe, Denia och Torrevieja. På somrarna kommer många turister till kusttrakterna. Klimatet med 320 soldagar per år är en av anledningen. De många aktiviteterna är en annan. Lågprisflygen till Alicante och Murcia är en tredje anledning till områdets popularitet.  Vill du veta mer om Alicante, eller om Spanien överhuvudtaget får du mycket bra hjälp genom mötesplatsen, Spanienforum. Många av deras medlemmarna bor i Spanien.

Staden Alicante ligger vid Medelhavskusten, Spaniens sydöstra kust, och överraskar en med en livlig blandning av spansk kultur, arkitektur, drygt 3 000 års historia, tydligt märkbar i lämningarna efter olika civilisationer, och den livsstil som invånarna här har. Alicante erbjuder några prisvärda hotell i Alicante, allt från 5-stjärniga hotell till pensionat, beroende på din smak och plånbokens tjocklek. Staden Alicante är även känt för sina milsvida, underbara vita stränder som är mycket avkopplande för kropp och själ.


Underbara vita stränder inbjuder till sol och bad

Stränderna hör till de bästa i Spanien och det gynnsamma klimatet året runt och Alicante´s litenhet är ett perfekt turistmål på semestern. Alicante erbjuder en särskild service – TuriBus, en buss som går genom staden med nio intressanta stopp för turister. Under resan beskrivs sevärdheterna på spanska, engelska, franska, tyska och italienska. Det kostar lite men det är det värt då man får bra översikt över stadens alla utbud och utflyktsmål och du kan åka med bussen så många gånger du vill under en dag.