Välkommen till Utflyktsvägens monter på Nyköpings Bo-Mässa, Rosvalla 17 – 18/3, Kl.10-16.00

Förutom den stora Bo-Mässan på Rosvalla Arena, finns i år i Hockeyhallen, även med upplevelser, av olika slag; mathantverk (mat, öl, vin, vodka), konsthantverk och andra hantverksprodukter. Utflyktsvägens har monter – G:84. Här träffar du våra representanter och här hämtar ditt eget Magasin-Utflyktsvägen, som vi årligen (gratis) ger ut i 70 000 Ex. i Stockholmsområdet, större mötesplatser längs E4 och till landets alla turistbyråer, förutom hos alla medverkande turismentreprenörer, muséer osv. Kanske hittar du ett favoritställe att upptäcka och återvända till under kommande dagsturer eller veckovistelser i Sörmland och Östergötland.

Destination Utflyktsvägen, från Bråviken till Stockholms södra skärgård där pärlbandet av öar möter Sörmlands böljande landskap

Utflyktsvägen – en annan värld bara en timme bort! Hur långt från Stockholm och Mälardalen, Östergötland måste du åka för att komma till något unikt, vackert och annorlunda? Ta Utflyktsvägen, – gör en avstickare från motorvägen och du hittar nya upplevelser i helt nya omgivningar! Följ Utflyktsvägens vägskyltar, från Södertälje och söderut mot Trosa, Nyköping, Oxelösund, vidare till Kolmården. Reser du längre in i Sörmlands vackra landsbygd till Flen, Gnesta, Strängnäs, Mariefred och Nykvarn då är du nu i Sveriges vagga. Här har bott folk i 6000 år. Lär känna platser som är viktiga för våra förfäder och känn samhörighet med historien. Öppna fönstret och njut av dofterna i Sommarsveriges skogar och ängar. Övernatta på ett ställe som inte ser ut som alla andra hotell i världen, eller ät ny spännande mat som aldrig varit i närheten av en livsmedelskedja. Handla konsthantverk som är unikt för denna plats, denna konstnär. Här möter du kunniga turistvärdar som gärna tipsar om sina egna lokala sevärdheter.

Kusten präglas av nästan orörd skärgård. Gör en skärgårdstur i Trosa, – Nyköping-Oxelösunds skärgård, segla, paddla kajak, fiska och bada på en egen ö. Cykla på Sverigeleden, Näckrosleden. För de som gillar vandring är Sörmlandsleden ett måste, som börjar strax intill Stockholms södra förorter och har förgreningar ner till Östgötaleden i Kolmården. Här finns bra shopping i gallerior, gårdsbutikermed mode, inredning och närodlade produkter Det gröna står ju också för de alternativa odlingsmetoder, miljö- och kretsloppstänkande som Järna gjort sig känt för. På flera platser längs Utflyktsvägen kan man ladda sin El-bil. Det gör den här delen av Sverige intressant som besöksmål för rekreation, mötesplats och konferens.

OM Utflyktsvägen
Utflyktsvägen – Föreningen Gröna Kusten, är ett samarbetsprojekt mellan de medverkande företagen inom Besöksnäringen, som sträcker sig över 8 kommuner och 3 länsgränser, (Södertälje, Nykvarn, Strängnäs, Gnesta, Flen, Trosa, Nyköping, Oxelösund och Norrköping- Bråvikslandet). Utflyktsvägens ungefärliga gränser för området är Norrköping i söder, Mälarens södra strand i norr med Södertälje, Nykvarn, Strängnäs-Mariefred, i väster Gnesta och Flen, I öster Stockholms södra skärgård ner till Trosa-Nyköping-Oxelösund. Här finns bl.a. Utflyktsvägen, Väg 221, Väg 221, Väg 52 och Väg 53 och ”Gamla Riksettan” genom Kiladalen. Kusten präglas av den nästan orörda skärgården. Inåt landet möter dig den sörmländska naturen med sitt böljande landskap och sagolika insjöar. När du åker längs Utflyktsvägen längs kusten har du ett utmärkt tillfälle att uppleva denna unika miljö.

Det gröna står ju också för de alternativa odlingsmetoder, miljö- och kretsloppstänkande som Järna gjort sig känt för i Sverige och internationellt. Detta gör den här delen av Sverige intressant som besöksmål för rekreation, mötesplats och konferens. Kanske har du sett våra egna Vägskyltar som är uppsatta längs Utflyktsvägen? Detta då kommunerna Södertälje, Trosa, Nyköping, Oxelösund, Kolmårdens Djurpark, Norrköping investerat i 100-tals skyltar (våra loggor), för att underlätta för besökare att hitta sina ”pärlor”. Ett bra bevis på gott samarbete mellan Trafikverket, Kommunerna och besöksnäringens entreprenörer i Utflyktsvägen – Föreningen Gröna Kusten.