HittaUpplevelse.se i samarbete med  Lead Supply ApS

Att investera i upplevelser är att investera i sig själv. En studie genomförd av University of California, Los Angeles, visade att det största misstaget som människor ångrar på sin dödsbädd är att det önskar att de hade levt mer, upplevt mer och vågat ta fler chanser.

Mina föräldrar hade som filosofi när jag och min bror var yngre att ge oss upplevelser i present istället för dyra leksaker. Upplevelser som jag fortfarande bär med mig än idag. Det är den absolut bästa presenten man kan ge till sig själv eller till de man tycker om. Nära och käras födelsedagar har en tendens att inträffa nästintill samma månad, vilket kan göra det lite tufft för plånboken. Så om du behöver ett lån, får du nedanför några tips om vad du bör ha koll på innan du tar ett lån till upplevelserna.

Räntor
Räntan på snabblån brukar vara högre än vid andra typer av lån. Då konkurrensen är tuff mellan de olika online-låneinstituten finns det även räntefria lån, vilket kan låta som att det är lite för bra för att vara sant. I de flesta fallen erbjuder långivaren de räntefria snabblånen endast till de nya kunderna. Befintliga kunder drar därför inte någon nytta av det erbjudandet, däremot får de oftast möjlighet att låna större belopp då de återkommande kunderna medför mindre risk än de nya.

Andra kostnader
Räntefritt betyder inte kostnadsfritt. Även om du väljer ett räntefritt lån kan det finnas andra fasta avgifter som du bör hålla ett öga på, till exempel aviavgifter och uppläggningsavgifter. Därför bör du kontrollera alla villkoren noga innan du bestämmer dig för ett lån. Snabblån anger totalkostnaden för lånet direkt i erbjudandet, vilket gör att du enkelt ser vilket lån som blir det mest förmånliga, oavsett räntor och avgifter.

Återbetalningstid
Det finns faktiskt några snabblån som både är räntefria och utan extra avgifter, men då ska du oftast ha betalat tillbaka lånet på 14 dagar. I många fall är även återbetalningstiden begränsad. Om du lånar räntefritt måste du betala tillbaka hela beloppet inom 14 till 30 dagar. Skulle du vara sen med betalningen måste du betala räntan på hela beloppet och för hela löptiden.

Låna med betalningsanmärkning
Betalningsanmärkningar försvinner automatiskt efter 3 år men under den tiden kan det försvåra vardagen en aning då det blir svårare att få ett beviljat lån eller att få ett förstahandskontrakt på en lägenhet. En av de största fördelarna med snabblån är att du kan låna pengar, trots diverse anmärkningar. Långivarna är mer intresserade om hur din ekonomiska situation ser ut idag än när du fick betalningsanmärkningen. Du kan förbättra dina chanser att få lån trots betalningsanmärkningar genom dessa tre steg:

1. Se till att din ekonomi förbättras
2. Ansök med en medsökare
3. Ha koll på inkomster och utgifter

Översikt
På Fair-laan.se kan du gratis jämföra bankernas erbjudanden och finna ett skräddarsytt snabblån med marknadens lägsta räntor och kostnader. Via lånekalkylatorn på Fair-laan.se kan du enkelt och överskådligt få en bild av de bästa alternativen för just din situation. Eftersom det handlar om pengar är det extra viktigt att kunna lita på tjänsten. Fair-laan finns i sex olika länder runt om i Norden och i Europa och har hjälpt tusentals att hitta den bästa lösningen.

Man kan vara rik på olika sätt. Låt inte din nuvarande ekonomiska situation hindra dig från att leva ditt liv!