Foto: Destination Vemdalen

Till sommaren öppnar liften, Hovde Express och erbjuder fjällresenärer att komma upp och njuta av utsikten tillsammans med renarna. Dessutom öppnar anrika Hovdestugan upp för go’fika.
Har man riktig tur får man se både renar och mäktiga Sonfjället, säger Marcus Ståhl, VD Destination Vemdalen.

Det var senast 1999 som en lift var öppen under sommarmånaderna här. I sommar öppnar Hovde Express under två högsäsongsveckor för att ytterligare stärka upp aktivitetsutbudet i Vemdalen under sommaren.


Foto: Destination Vemdalen

Vi ser ett ökande intresse för att besöka Vemdalen på sommaren och de som kommer är ute efter en aktiv semester. Det här är ett steg i vår satsning på att bredda aktivitetsutbudet för våra sommargäster, berättar Marcus Ståhl, vd Destination Vemdalen.


Foto: Destination Vemdalen

Den moderna fjällresenären sommartid förväntar sig att det finns gott om aktiviteter och en öppen lift. Därför känns det toppen att vi nu kan möta den efterfrågan, berättar Marcus.

I år är liften öppen onsdag-lördag under två veckor, vecka 30 och 31. Liften öppnar inte för downhillcykling. I Vemdalen har man valt att kalla det för utflyktslift så cykeln lämnar man vid dalstationen. Gästerna tar liften upp på Hovdetoppen där Hovdestugan är öppen med servering. Kring liften och Hovdetoppen kommer det att erbjudas roliga aktiviteter så som tipspromenader, vandringsturer och annat skoj för barnen. Utsikten över fjällvidderna och majestätiska Sonfjället är inkluderat i liftpriset.


Foto: Destination Vemdalen

Unikt samarbete med Skistar
Skidsystemet och liftarna i Vemdalen drivs av Skistar, det är dock inte de som öppnar upp sommarliften. Istället är det bolaget Destination Vemdalen som står för initiativet och satsar på en sommaröppen lift. Det är fortfarande Skistars kompetenta personal som tar hand om liften och säkerheten, men den hyrs av destinationsbolaget.

Vi har hittat ett riktigt bra samarbete med Skistar som möjliggör att vi nu kan möta efterfrågan på en sommarlift i Vemdalen, berättar Marcus Ståhl.

Go’fika på toppen
Ingen topptur blir så bra och minnesvärd som den som kan kombineras med en go’fika. Därför har det varit en viktig del av satsningen att även Hovdestugan kan hålla öppet under perioden.

Det känns väldigt kul att vi får möjlighet att hålla öppet i sommar och vi välkomnar alla liftgäster och vandrare att komma och ta en fika hos oss på Hovdestugan, det säger Torgny Svensson som äger fastigheten och just fått klart med en arrendator under de veckor liften är öppen.

Mer info och priser kommer att publiceras på vemdalen.se inom kort.

Destination Vemdalen finns även på Facebook