Foto/Källa; Daftö Resort
Bilden ovan; På Daftö Resort är varje dag ett äventyr. Häng med piraterna på spännande upptåg på Daftö Resort, i Daftöland eller i närområdet.

Daftölands första bergochdalbana, Skutan

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, som det gamla ordspråket lyder. Nu är väntan dessutom snart över. Daftölands första bergochdalbana, Skutan, är på gång!

Banan är på plats och vagnarna levereras till oss denna veckan, säger Peter Steen, parkchef för Daftöland.

Nu är årets nyhet snart här. Skutan tar sig an svängar och krön i hög fart, precis som när piratskeppen mötte rullande och mullrande vågor ute på haven.

Det kommer bli en populär familjeattraktion och med en kapacitet på cirka 400 personer i timmen ska alla få chansen att prova vår bergochdalbana utan att vänta för länge, säger Peter Steen.

På grund av förseningar från den italienska fabriken kunde dessvärre inte Skutan stå klar till öppningshelgen, men nu flyter allt på som det ska med Daftölands nya attraktion. Stålet har levererats och banan är i det närmsta på plats.

Att sätta ihop själva banan går egentligen väldigt fort. Sedan är det mycket som ska kontrolleras och inspekteras under och efter byggets gång. Säkerheten kommer alltid i första hand. Det går enligt plan och om inget oförutsett händer öppnar vi Skutan den 16 juni.

Resterande delar av parken har varit öppna sedan Kristi himmelfärdsdagen.


Illustratör: Elsa Magnusson

Öppningshelgerna har varit fantastiska och vi ser fram emot sommaren, inte minst på grund av Skutan, avslutar Peter Steen.

Daftö Resort är en femstjärnig året runt-öppen semesteranläggning vid Bohuskusten utanför Strömstad. Med boende och aktiviteter för alla smaker, äventyrspooler och den egna nöjesparken Daftöland är familjeföretaget Daftö Resort en av de ledande campinganläggningarna i Europa.