Fotograf/Källa; Johan Bergmark

Förra året var onekligen ett intensivt år för Magnus Carlson som började med release av nya soloalbumet ”Den långa vägen hem”. I anslutning till det en totalt utsåld klubbturné runt om i Sverige och under sommaren genomfördes en omfattande Sverigeturné. I höstas och under våren i år har Magnus dessutom gjort ett antal akustiska spelningar där han framfört sina sololåtar och personliga favoriter, tillsammans med Gunnar Frick på piano och gitarr. Just nu är han aktuell med nya singeln ”Hårt regn” och ytterligare en sommarturné som inleds fredagen den 11 maj på Gröna Lund i Stockholm.

Att turnera runt i Sverige på sommaren är det bästa jag vet. Jag har som vanligt satt ihop ett stort band med mina personliga favoritmusiker. De bästa i genren och jag kallar mitt band ”Landslaget i soul”. Jag har dessutom rekryterat min idol ”the Queen of mod” Fay Hallam från England till mitt band i sommar. Hon spelar hammondorgel och sjunger. Det ska bli extra roligt att musicera ihop och jag ska visa henne vårt vackra Sommarsverige. Vi ses där ute!, hälsar Magnus.

Hade man inte hört talas om Magnus Carlson och hans magiska stämma innan, gjorde man det definitivt efter artistens deltagande i TV-succén ”Så Mycket Bättre” 2016. Carlson, som i decennier frontat Weeping Willows, fick ordentlig fart på sin solokarriär därefter och i fjol kom tredje egna plattan ”Den långa vägen hem”. Albumet rosades i media, gick rakt in på Topplistans förstaplats och låg kvar i toppen under fyra veckor i rad, dessutom sålde singeln ”Eternal Love” platinum och låg på Svensktoppen i hela 52 veckor.

I anslutning till albumreleasen påbörjade Magnus en totalt utsåld, klubbturné runt om i Sverige och under sommaren genomförde han en omfattande sommarturné. Dessutom hade Magnus fullt upp med Weeping Willows som firade 25 år med debuten ”Broken Promise Land” genom att fylla Ericsson Globe tre gånger om. Även Weeping Willows turnerade under sommaren och i december genomfördes ännu en hyllad och utsåld julturné, med en ny jul-EP i bagaget. Vid årets slut hade Magnus Carlson setts av runt 250 000 personer, genomfört 130 slutsålda konserter.

I februari i år turnerade Magnus med ”En akustisk kväll med Magnus Carlson”, ett antal exklusiva kvällar där han framförde sina sololåtar och personliga favoriter, tillsammans med Gunnar Frick på piano och gitarr.

Magnus Carlson håller även på att lanseras i England, den 25 maj följer han upp första singelsläppet med nya låten ”Now that is over” feat. Fay Hallam och den 22 juni släpps fullängdaren. Här hemma är Carlson aktuell med singeln ”Hårt regn” och i sommar åker Magnus ut på Sverigeturné igen där han backas upp av sitt stora, fantastiska, souliga, jazziga, underbara band och blir då nio personer totalt på scenen. Premiären sker den 11 maj på Gröna Lund i Stockholm.

Turnéplan
11 maj – Stockholm, Gröna Lund
6 juli – Borlänge, Peace & Love
7 juli – Uppsala, Parksnäckan
11 juli – Karlstad, Nöjesfabriken
12 juli – Örebro, Stadsträdgården
13 juli – Gävle, Furuviksparken
14 juli – Skellefteå, Nordanåområdet
20 juli – Strömma, Strömma-Farmlodge
21 juli – Falkenberg, Stålboms Konditori
25 juli – Fårö, Stora Gåsemora Gård
26 juli – Norrköping, Hugos Parkfestival
28 juli – Östersund, Storsjöyran
3 augusti – Skara, Skara Sommarland

facebook.com/magnuscarlson/
Instagram @magnus.carlson
Twitter @carlson_magnus 

 

OM Blixten & Co

Blixten & Co är ett av Sveriges ledande bolag inom liveunderhållning.

Vi representerar ett sjuttiotal av Sveriges mest framstående artister och arbetar med underhållning inom så vitt skilda områden som musik, humor, dans, teater, föreläsningar och konferenciersjobb. Vi producerar konserter, shower, musikaler och teaterföreställningar för både fasta scener och på turné i hela Skandinavien.
Vår framgång tror vi ligger i vår ambition att arbeta långsiktigt tillsammans med våra artister och arrangörer, men även med publiken och företag. Vi tummar aldrig på kvaliteten vilket skapar relationer som håller.