Det finns många lediga dagar som man kan ta över sommaren, men vart ska man åka? Det går knappast att lita på den svenska sommaren, så varför inte packa väskan och ta med dina nära och kära på en resa till ett annat land. Ving erbjuder charterpaket för alla möjliga weekendresor och här har du listan med de fem bästa platserna att åka till denna sommar för att komma bort från tristess:

Berlin: För den lite mer alternativa ligger denna stad nära hjärtat. Tätt med historik och ett pulserande nattliv gör att du ska åka hit för att lätta på trycket. Vare sig du känner för en guidad tur runt östberlin eller champagne på västra sidan – Berlin erbjuder allt man kan önska sig.

Paris: Romantikens stad, denna destination är ett måste för paret som har tröttnat på att sitta framför tv-soffan i hopp om att enas om en serie på Netflix. Med vackra gator och otroliga kaféer finns det alltid plats för en sista croissant. Glöm inte att ta med en filt för en romantisk picknick vid Eiffeltornet.

Palma: Är du ute efter sol, grym mat och en mäktig kultur har du hittat rätt. Palma tar alltid hem priset som en av de mest intressanta små-storstäderna. En sak är givet när du reser till Palma över helgen – solen kommer skina starkt!

London: Staden som passar både barnfamiljen och kompisgänget. Hit kan du åka för att shoppa, gå på teater och springa med på pubrundor. Kom ihåg att ta med dig ett paraply för vädret i London är aldrig säkert, men nöjet tar aldrig slut.

Kreta: Många turisters drömresemål med de härliga stränderna och den historiska omgivningen som aldrig slutar att fascinera. Detta resemål är som klippt och skuret för barnfamiljen, men kan även vara en perfekt plats för det nykära paret som söker en romantisk tillflykt.

Varför charter?
Eftersom sommaren närmar sig med stormsteg och de sprudlande känslorna får oss att vilja upptäcka, röra på oss och koppla av, så känns det som en självklarhet för många att söka sig bort i några dagar. Åtminstone koppla bort jobbrelaterad stress. Då är charter ett perfekt resealternativ, eftersom det möjliggör avkoppling på många sätt och vis. Att låta någon annan sköta grovgörat kan tyckas välförtjänt ibland och det är precis därför resebyråer som Ving erbjuder paketerade resmål för den som vill koppla av. Vare sig du vill njuta under ett parasoll i solen eller vandra runt i städer löser Ving det.