Fotograf/Källa; Wereckipr

RILTONS VÄNNER & VIBAFEMBA SLÄPPER NY SINGEL SIGNERAD TED & KENNETH GÄRDESTAD ”JAG SKRIVER HELST EN SYMFONI”!

Nu släpper de två vokalgrupperna Riltons vänner och Vibafemba sin tredje gemensamma låt i sitt nyfunna samarbete. Efter låtarna ”Ingenting” och ”Allt” kommer nu ”Jag skriver helst en symfoni”, en tidigare icke översatt Ted Gärdestad-låt vid namn ”I’d rather write a symphony” som fått nytt liv tack vare Kenneth Gärdestads nyskrivna översättning.

Lyssna (Spotify): Klicka här…

YouTube: Klicka här…

Vi kontaktade Kenneth och frågade om vi fick spela in låten men han sa nej, för han ville i så fall få översätta den till svenska först. Vi blev såklart väldigt glada och tog oss an den nya svenska texten med enorm pepp. Jag tror faktiskt att detta var en av de sista texterna Kenneth gjorde”, säger Sebastian Rilton som sjunger bas i de båda ensemblerna och är den som förenat grupperna i sitt samarbete.

Med på singeln är även gruppens vän Janne Schaffer som fått krydda den annars helt vokala inspelningen med sin elgitarr, något han var glad att få vara med på eftersom han också var nära vän med Ted Gärdestad och älskade hans musik.

Den första kollaborationen kom med singeln ”Ingenting” 2016 som med sina 300 000 spelningar blivit en riktig hit på Spotify, och som dessvärre fick lanseras i kölvattnet av en av Vibafembas medlemmars bortgång. ”Den kom att betyda så oerhört mycket för oss och på grund av detta blev det en öppning för oss att hålla oss kvar i musicerandet trots att vi saknat en av våra viktigaste strängar på vårt instrument; Eriks röst. Tack vare samarbetet med Riltons vänner kan musiken leva vidare och vi har hittat nya vägar för vår sång, i nya konstellationer”, säger Gunnar Axelsson Fisk i Vibafemba.

Singeln ”Ingenting” ledde år 2016 till konserten ”Allt och Ingenting” som spelats i Stockholm, Uppsala, Linköping och Göteborg. I sommar är det dags för konserten i försommarkostym på Parksnäckan i Uppsala 17 juni, Glava Bruksdagar 24 juni och Näshulta Kulturdagar 25 juni.

ALLT OCH INGENTING
Upplev en unik konsert med två av Sveriges främsta a capellagrupper – Vibafemba och Riltons vänner. Röster, sånger och känslor blandas och skapar en intim och levande stund. Kanske bjuds det på en symfoni, kanske en sång med tårar i. En försommarkväll där röster är allt, och ingenting är omöjligt.

VIBAFEMBA
Sedan starten 1984 har vokalgruppen Vibafemba utvecklat en kombination av musik och teater och skapat något av en egen genre där stilistiska saltomortaler och tvära känslokast blivit bärande element. Parat med en hemsnickrad publikkontakt har en slags acapellakabaré växt fram som blivit gruppens signum.
Läs mer via: www.facebook.com/vibafemba/

RILTONS VÄNNER
Riltons vänner bildades 1999 på Stockholms Musikgymnasium. Under åren har gruppen släppt fem fullängdsalbum och gjort ca 1000 framträdanden i Sverige, Europa samt USA. De har mottagit många priser och fina recensioner, inte minst internationellt. 2006 mottog de a capella-världens egen ”Grammy” i CASA:s tävling för inspelad vokalmusik.
Läs mer via: www.riltonsvanner.com

Musiken som Riltons Vänner framför spänner över flera genre – från nordisk vokalpop till nordiska vokalpip. Ibland covers, ofta originalmusik. Alltid a capella.

 

Kontakt
werecki promotion company
Promotion & kommunikationsbyrå inom:
Artist, Musik, Turneér, Konserter, Teater, Nöje och Krogshower.

Läs mer se: www.werecki.com