IRLAND BJUDER PÅ EN FANTASTISK BLANDNING AV FESTIVALER I SOMMAR
Här några varav några redan har varit. Men spara till nästa år..

Westport Folk and Bluegrass Festival

När? 8:e till 10:e Juni
Var? Sligo
Lyssna till artister från USA, England, Europa och, naturligtvis, Irland under tre dagar fyllda med gigs, spelsessioner, workshops och seminarium.

Sea Sessions Surf and Music Festival

När? 22:a – 24:e Juni
Var? Donegal
Vad händer? Sea Sessions är en av Irlands mest välkända, om än små, festivaler och är välkänd för att vara festivalen för alla som gillar den bästa countrymusiken, surfing och campingliv.

Bloomsday-James Joyce Festval

När? 11:e – 16:e Juni
Var? Dublin
Vad händer? Bloomsday firar den 16:e Juni 1904, den dag som återges i James Joyces välkända epos Ulysses. Dagen firas med uppläsningar, uppträdanden och besök på de olika platser som återges i boken.

Galway International Arts Festival

När: 16:e – 29:e Juli
Var: Galway
Vad händer: Detta är en festival för flera olika konstformer. Här kan du se på teaterföretställningar, dansuppvisningar, lyssna på musik eller opera, se gatuföreställningar och konstutställningar. Dessutom finns möjlighet att diskutera konst och konstuttryck.

Galway Races (Kapplöpning)

När: 30:e Juli – 5:e Augusti
Var: Galway
Vad händer? Galway races är en välkänd galopptävling med kapplöpning, levande musik och underhållning i mängder. Spännande för hela familjen. Dessa tävlingar har en stämning som lockar människor från hela världen.

Puck Fair (”Irlands äldsta marknad” och dryckesfest)

När? 10:e – 12:e Augusti
Var: Kerry
Vad händer? Puck Fair är en av Irlands äldsta markander och hålls, traditionsenligt, den 10:e, 11:e och 12:e Augusti varje år. I samband med marknaden erbjuds gratis underhållning under 12 av dygnets timmar.

Fleadh Cheoil (traditionell musikfestival)

När? 12:e – 19:e Augusti
Var? Ennis
Vad händer? Fleadh Cheoil na hEirann är den största musikfestivalen för Irländsk musik i hela världen. Det är en festival som pågår under en hel vecka, med sång, musik och dans. För att inte tala om mängder av annan underhållning som passar för hela familjen.

Electric Picnic

När? 31:a Aug – 2:a Sept
Var? Laois
Vad händer? Detta är Irlands största och mest populära festival, som i år dessutom fyller 15 år. Festivalen utlovar en helg fylld av musik, komedi, teater och massor av annat skoj.

Se vad mer som händer på Irland i år här!