Foto/Källa; Höga Kusten

Den nyöppnade vandringsstigen Höga Kusten-Stigen upp för Skuleberget hyllas tusentals vandrare.

Den nya Höga Kusten Stigen upp för Skuleberget öppnade upp i början på Juli 2017. Redan innan öppningen var trycket högt på den nya leden och flera vandrare hade gett sig ut för att se världsarvet ur helt nya vinklar. Nu när leden officiellt öppnat är intresset enormt och lockar vandrare från runt om i Sverige.  Mellan 200 och 300 vandrare per dag har gett sig ut på Höga Kusten Stigen sedan öppningen. Höga Kusten Stigen har sedan invigningen lockat mängder av nöjda vandrare till Skuleberget, många är barnfamiljer.

En stig för hela familjen
Höga Kusten Stigen som går upp för Skulebergets sydsida upp till toppen mäter totalt 2,5 kilometer och är en utmärkt utflykt för hela familjen.
Det märks på antalet barnfamiljer att det funnits ett uppdämt behov att kunna ge sig ut på en lite kortare men lika makalös tur och går man upp i lagom takt så tar det ungefär två timmar upp till toppen, fortsätter Jerry.

Hundratals vandrare ger sig dagligen upp för den nya Höga Kusten Stigen på Skulebergets sydsida. Snart behövs större parkeringsytor.

Utökning att vänta.
Det enorma intresset för dock med sig nya utmaningar som även syns vid entréerna till Skuleskogens Nationalpark där det är svårt att få tag på en parkering. Vid Höga Kusten-Stigen vid Skuleberget verkar dock parkeringsplatserna räcka, i alla fall just nu.


Jerry Engström, Friluftsbyn, här till höger i orange byxor och blå skjorta …

Läs mer om Höga Kusten-Stigen här:
Vandra Höga Kusten-Stigen  

Om Höga Kusten på HittaUpplevelse.se
Läs mer om Höga Kusten här på HittaUppevelse.se 

OBS! Läs även om att berätta för barnen innan vandringen här!
Berätta för barnen innan vandringen! 

Se videon om Höga Kusten Stigen

Höga Kusten Stigen from FriluftsByn on Vimeo.