Fotograf/Källa; Andreas Rickstrand/Konferens och Event i Skaraborg

En av våra stora nyheter under festivalen är en rolig och fartfylld familjeaktivitet – Family Outdoor Race! En naturnära äventyrsbana där familjer kan utmana både sig själva och andra familjer. Konceptet är utvecklat i Skövde och testas nu för första gången den 16 september.

Vi kände att det saknades något där familjen gemensamt gör en aktivitet och kämpar mot samma mål. Därför har vi tagit fram loppet i den form det är idag och ser fram emot att testa det för första gången under Sweden Outdoor Festival, säger initiativtagarna Camilla Rickstrand, Konferens och Event i Skaraborg och Lars Thool, Crossfit Skövde.

Tanken med Family Outdoor Race är att familjer ska kunna göra en fartfylld och rolig aktivitet tillsammans ute i naturen. Alla ska i mål, så det gäller att sporra varandra. Family Outdoor Race är ett aktivitetslopp med en 2,2 kilometer lång slinga på Billingen med cirka 20 hinder. Familjen hjälper varandra att ta sig igenom banan. Vissa utmaningar är enklare och vissa kräver samarbete.

Det här kommer att bli ett bra tillskott i aktivitetsutbudet under Sweden Outdoor Festival och det passar perfekt in i profilen för festivalen, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Next Skövde bidrar till att Skövderegionen är välkomnande och attraktiv
Next Skövde är kommunens viktigaste redskap för att koordinera och positionera Skövde som destination. Bolaget ska driva och utveckla besöksnäringen så att den ökar mer än i riket. Bolaget ska verka för att utveckla Skövdes attraktionskraft.