Med den här listan är förhoppningen att du och dina vänner eller hela familjen ska hitta en upplevelse som ni vill ta del av i sommar.

Uppleva engelsk fotboll
Det finns en speciell kultur kring den engelska fotbollen. Även om Sverige också älskar fotboll är det en passion för engelsmännen och deras spelare dyrkas nästan som gudar. Stämningen på en sådan match kan inte förklaras på annat sätt än magisk. Så packa väskorna, boka en flygbiljett med vännerna och ta med dem på en match i England. Passa på att hitta bra odds på nätet, du kan kolla upp flera olika på nätet så har du chansen att bjuda ut kompisarna på middag och öl efteråt!

Upplev Titanic
Fram till den 26 augusti kan du gå på en alldeles unik utställning av skeppet som har förtrollat en hel värld. För 106 år sedan sjönk Titanic i Atlanten och världen sörjde. Nu får du och din familj möjligheten att lära dig mer om skeppet, riktig historia istället för bara från filmen. I Skellefteå kan du få följa flera livsöden genom en audioguide samtidigt som du får se bilder och artefakt från skeppet. De har till och med återskapat miljöer i naturlig storlek som du får se och röra.

Upplev mat i mängder
I början av september, precis när sommaren börjar avta, kan du åka till huvudstaden för att äta tills nästan spricker. Tänk på att ta på dig byxor med mycket stretch och dina bekvämaste skor. Det är nämligen dags för Sthlm Street Food Matfestival. Du hittar smaker från hela världen tillsammans med den traditionella, svenska husmanskosten.

Här kan ni utvidga era smaklökar och utmana varandra om vem som har ätit den mest konstiga rätten och vad som var godast! Under dagen kommer det också att vara tredje upplagan av Food Truck-SM där de flera matvagnar tävlar om vem som gör den bästa rätten inom olika kategorier.