Fotograf/Källa; Avani – Visitnorway.com

Nylanserade nanook.travel
Kanske turistar du i Norge och vill hyra en kajak, besöka en bondgård eller upptäcka naturen från en hästrygg. Då kan du besöka den nylanserade webbsidan nanook. – Genom marknadsundersökningar upptäckte vi att både lokalbefolkning och turister hade svårt att hitta upplevelser och aktiviteter i Norge. Vi vill göra något åt det, säger Håvard Utheim, en av upphovsmännen bakom den nya tjänsten. Vill du äta middag i någons hem, istället för på en restaurang? Eller åka på en utflykt med en norrman? En ny webbsatsning gör det mycket enklare att hitta unika aktiviteter när du reser i grannlandet. Tjänsten har blivit ett världsfenomen och förmedlar aktiviteter och upplevelser.

Kulinariska äventyr
nanook.travel kan både vanliga norrmän och företag registrera en verksamhet. Man kan redan hitta allt från guidade kajakturer i Lofoten och Segway-uthyrning i Oslo, till besök och aktiviteter på familjedrivna bondgårdar på landsbygden. Enligt Utheim är webbsidan en möjlighet för vanliga människor att erbjuda aktiviteter, trots att de inte har turism som sin huvudsakliga inkomst. På så vis kan besökare välja mellan unika upplevelser tillsammans med exempelvis en fotograf eller kanske en fårbonde – eller kulinariska äventyr i någons hem. – Med denna webbplats tror vi att vi kan göra Norge en ännu mer spännande plats att besöka, säger Utheim. Ja, till hela Världen!

 

OM VisitNorway
VisitNorways främsta uppgift är att informera och marknadsföra Norge som turistland. Våra satsningområden är sommarturism inom bla tema vandring och fiske, vinterresandet i form av alpin skidåkning, längdskidåkning samt norska vinterupplevelser som späckhuggarsafari, hundspann, norrsken och Hurtigruten. Vi jobbar även mycket med de främsta norska städerna Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger som weekendresmål samt hela Norge som mötes och konferensland.

Är du intresserad av Norge är du varmt välkommen att kontakta oss.
Du hittar också mer information på Visitnorway.com