Är du ute efter att lära dig grunderna i att kitesurfa på Öland? Hos Kitekurs Öland som ligger 2 kilometer norr om Mörbylånga vill vi att ni ska få en så bra och trygg upplevelse som möjligt. Hos oss är säkerheten väldigt viktig så att ni ska känna er trygga ute på vattnet.

Grundkursen på Kitekurs Öland inleds med ett teoripass med en genomgång av material, kitehantering, start och landning, aerodynamik, vindfönstret, väder och vind samt lite regler. Efter teoripasset kommer ni få öva med en träningskite på land eller vatten. Då får ni lära er att starta och landa, hur vindfönstret fungerar, styrning och riggning av kite.

Efter teori och träningskitepasset kommer det två stycken vattenpass där ni går igenom säkerheten, gör startövningar, self rescue, body drag samt hur man står på brädan och hittar balansen. Som avslutning på kursen så ger vi er feedback där vi gör en sammanfattning av vad ni behöver öva mer på och vad ni är bra på.

För er som vill lära er mer om kitesurfing efter grundkursen så finns det även en fortsättningskurs för de som är intresserade. I fortsättningskursen ger vi en uppdatering av säkerheten vid behov och fortsätter med övningarna från vattenpasset i grundkursen med fokus på att komma upp på brädan. För dig som redan har grunderna och exempelvis kommer upp på brädan kan vi skräddarsy fortsättningskursen efter dina önskemål.