Rad efter rad av LAN-spelare på DreamHack Winter-evenemanget

DreamHack-fans – lägg datumen 30 nov-3 dec 2019 på minnet!

Efter DreamHacks höstevent i Atlanta, Georgia i USA, som la fokus på e-sportsturneringar, är nu världens största LAN-fest tillbaka – större och bättre än någonsin. 72 timmar av dygnet runt-aktiviteter ännu en gång att hållas på Elmia i Jönköping, och över 55 000 personer förväntas att deltaga i årets evenemang. Från dess första event 1994 i en skolmatsal i Malung med 40 deltagare, har DreamHack kommit väldigt långt!

Fokus på spel

Det mest kända eventet av dom alla är naturligtvis BYOC-eventet (bring your own computer) – eller LAN som vi kallar det i Sverige. Varje spelare tar med sig sin egen utrustning, inklusive PC, kringutrustning, 10-meters nätverkskabel och headset, kopplar upp allting till nätverket och börjar spela. Det finns också Spelrader – rader inne på spelområdet som är reserverade för specifika spel, som Destiny 2, Overwatch, Fortnite Battle Royale och World of Warcraft. Här träffar man ofta nya vänner och det finns mängder av priser att kamma hem. Spelarna behöver inte stanna i en rad under hela helgen, utan kan flytta runt precis hur de vill. Dessutom kan alla biljettinnehavare anmäla sig till vilken turnering de vill på plats.

Det finns också en Stream Studio där streamers, välkända eller amatörer, från hela världen kommer för att spela för både DreamHack-deltagare och anhängare på internet. De måste ansöka och godkännas, men när de väl är där kommer det att bli mycket synlighet med DreamHacks egna reklamkanaler. Olika e-sportsturneringar kommer också att äga rum, inklusive Rainbow Six Siege ($50 000-jackpot), Counter-Strike: Global Offensive ($100 000-jackpot!), och DragonBall FighterZ (vinnaren får en plats att tävla i finalen i USA i januari 2019). Och det näst sista stoppet för DreamHack Hearthstone Grand Prix 2018 kommer att äga rum under eventet, där man kan kamma hem $15 000 och 191 HCT-poäng!

Speedrunning-maraton – även känt som att klara av ett spel så snabbt som möjligt – kommer att äga rum bland sökande som skickar in information i förväg. Hur snabbt kan de klara av de klassiska Super Mario Bros eller den senaste Resident Evil? Se till att kolla in dom och snappa upp några tips till ditt eget spelande. Free Play-områden kommer också finnas för arkad-, VR-, mobil-, konsol-, och bordsspel.

… men även mycket annat


Cosplayers på scenen på DreamHack

Det mer affärsinriktade området kommer att omfatta olika paneler och workshops och Indie Playground. Indiespelutvecklare kommer att delta och hoppas på att deras presentationer leder till att deras spel kanske blir näst Fortnite.

Traditionella konventaktiviteter som lyfter fram kreativitet och talang hos fansen, som cosplay och Artist Alley, kommer också att finnas på eventet. Fyra cosplay-nivåer kommer att finnas på plats, inklusive en för barn. Cosplay-tävlingen agerar även som en kvaltävling för den nionde säsong av European Cosplay Gathering! Den välkända och älskade Artist Alley är också ett måste, såväl som konstgalleriet. Konstnärer kommer att visa upp sina bästa spel- och animeinspirerade konstverk och du kan till och med köpa några för att ta med hem.

Andra roliga händelser inkluderar ”DreamHacks Got Talent”, som visar upp andra galna talangerna hos spelarna som de inte alltid får dela med sig (som att spela alla Zelda-låtarna på en okarina), live-konserter och expot.

Det är inte för sent att delta – biljetter finns fortfarande på den officiella hemsidan, https://DreamHack.com/winter/men några av paketen är nästan slut, så vänta inte för länge. Om LAN-festen i sig inte lockar så mycket finns det dagspass som fortfarande tillåter dig att delta i öppna e-sportsturneringar, Free Play-områden, titta på proffsspel, gå på konserterna och mycket mer.

Länkar:
http://blog.jackpotcitycasino.se/
https://sv.wikipedia.org/wiki/DreamHack
https://www.facebook.com/DreamHack/