Foto; Pixabay

Med allt prat om miljövänlighet så kan det vara bra att ha det i åtanke under sin fritid. Det finns ett par sätt att se till att man håller sig grön – men först och främst så kom ihåg att lämna bilen hemma. Det är väldigt grundläggande för att hålla sig på en miljövänlig väg, och dessutom är det nyttigt att gå istället, perfekt om man vill få lite hälsosammare vanor.

Om det är riktigt dåligt väder utomhus så är man nog mer sugen på att stanna inne och då kan man ta sig en titt på mobilen eller datorn och till exempel spela ett roligt spel. Det finns mängder av roliga appar att titta på som är helt gratis, och är man sugen på att prova lyckan kan man prova på ett av alla casinon på nätet. Det finns flera hundra spelbolag med tusentals olika spel att prova på. Är man inte lika sugen på digitala spel så kan man ringa några vänner och samla ihop dem framför ett underhållande brädspel!

Ta en hemester eller mini-semester hemma
Det finns många sätt att resa på och många tänker först på utlandsresor, blåa vatten och vita stränder. Varför inte passa på att ta en hemester? Själva ordet är ett teleskopord bildat av hemma och semester, baserat på Engelskans begrepp staycation. Det innebär alltså en semester som tillägnas i eller i närheten av hemmet. Bor man i närheten av Skåne finns det till exempel Camp Oak på djurparken, perfekt för äventyrliga barnfamiljer.

Utforska din egen bakgård så att säga, boka in ett par nätter på hotellet i närheten eller grannstaden och prova på den där restaurangen du alltid varit sugen på att testa. Bor man i en lite större stad är det ett ypperligt tillfälle att passa på att återupptäcka sin egna hemort. Andra alternativ för en hemester är att till exempel ta tåget till grannstaden och för ett dagsäventyr. Rekommenderas varmt åt familjer som vill både spara pengar men samtidigt inte slösa bort en helg i soffan framför TV:n.

Hemmagjorda hobbies
Många som jobbar med datorer, eller har väldigt framgångsrika företag har helt analoga hobbies. Det kan vara skönt att koppla av med något annat än ettor och nollor ibland. En av grundarna till Google, Sergey Brin (som gjort en mycket intressant resa) tycker till exempel att det bästa fritidsintresset är fysisk aktivitet som inlines, ultimate frisbee eller fallskärmshoppning är några av de bästa sakerna att göra på fritiden.

Är man inte fullt lika energisk så kan man göra något mycket lugnare hemma i sin egen trädgård. Sätt ihop en liten rabatt och plantera lite grönsaker om det är rätt tid på året. Bor du i lägenhet? Inga problem, då får man lite extra underhållning när man införskaffar sig ett litet växthus från en lokal blomsterbutik – eller varför inte bygga ihop något själv? Sätt ihop ett gäng krukor i på fönsterbrädet och sätt lite örter och kryddor. Det kommer göra matlagningen lite roligare när man kan gå och plocka helt hemmaodlat direkt från trädgården.