Att åka på en klassresa tillsammans med klassen kan bli en riktig rolig upplevelse som man kommer komma ihåg resten av sitt liv. Internationella engelska skolan i Bromma berättar om deras upplevelser de gjorde på sin klassresa.

Resan började med en tågresa ner mot Göteborg, klassen hade planerat massor av roliga aktiviteter de kommande tre dagarna. Första dagen åkte klassen till en badstrand och hade jättemysigt tillsammans, där badade de i flera timmar och hoppade från bryggorna. Dagen efter väntade större äventyr, hela klassen åkte till Liseberg tillsammans där alla barnen fick ett varsitt åkarmband och fickpengar till roliga spel. Klassen hade massa kul tillsammans och åkte flera karuseller. Liseberg var ett perfekt resmål för klassen då Liseberg erbjuder roliga attraktioner för alla smaker. De flesta i klassen spelade på chokladhjulen och många i klassen vann, hela bussen var full av stora chokladaskar när de skulle ska tillbaka till hotellet.

Under samma dag åkte klassen vidare till nästa äventyr, nu var det Airjump som väntade. Airjump är en trampolinpark där alla kan hoppa loss överallt, även på väggarna. När man behövde ta en paus och fylla på med energi kunde eleverna ladda på batterierna i cafét.

Sista dagen under deras resa i Göteborg åkte hela klassen till ett shoppingcentrer för att göra av med sina sista fickpengar och sedan vidare mot Laserdome. Laserdome är laserspel där en grupp delas in i två olika lag för att skjuta på varandra med ett lasergevär. I en rökfylld arena med musik som får adrenalinet att rusa, jagar man sina motståndare genom mörka gångar på de olika våningar.

Efter Laserdome var det dags att åka hem igen. Klassen älskade sin klassresa och tyckte att det var något av de roligaste de har gjort. Vi pratade med Adam som är lärare för klassen, han har jobbat på skolan i 13 år och han gör liknande resor varje år med hans klasser. Anledningen varför han gör något sånt här är för att det är något som barnen kommer komma ihåg resten av deras liv.

Men hur lyckas man göra en sån stor resa och vad kostar det?
Adam berättar att det bästa som har fungerat för honom är att samarbeta med ett företag som hjälper skolklasser att tjäna pengar genom att sälja produkter. Hans egna tips att sälja med DelikatessKungen.

– ”Jag har provat många liknade företag genom åren och DelikatessKungen är en av de bästa för vinst, enkelhet och det är bra produkter”, säger Adam.

Ungarna älskar DelikatessKungens produkter och de är mycket lätta att sälja vilket resulterar i mer pengar och en större klassresa. Tillsammans lyckades klassen tjäna ihop hela 63.000 kr genom att sälja delikatesser. Pengarna som blev över, från alla kostnader till klassresan, fick barnen i fickpengar.