Foto; Knivbutik.se

Hittaupplevelse.se i samarbete med Knivbutik.se

Att ge sig ut i skog och mark, på fisketuren eller jakten utan en bra kniv är som att gå naken en kall Januaridag! Kniven är ett av de viktigaste verktygen man kan ha med sig ut och kan vara skillnaden mellan liv och död! Det finns många anledningar till att inte glömma att ha den med sig. Glöm inte eldstålet och packa gärna med en extrakniv!

kniv
Bilden; Fällkniv; Spyderco Para Military 2

Här är några anledningar till varför du aldrig får glömma din kniv;

1. Få upp eld enkelt
Med hjälp av kniven kan man få upp eld från att flisa stickor och näver till att dela vedklabbar på mitten. Glöm inte riset under granarna som gör det lätt att skapa eldfyr med hjälp av eldstålet.

2. Praktiska ändamål
Med kniven så skär du lätt upp torkat kött du har med dig i packningen, rensar fisk eller tar dig in i förpackningar.

3. Nödvärn
Ibland kan olyckan vara framme. Om ditt tält fattar eld och du snabbt behöver ta dig ut – då är det bra att ha kniven nära till hands för att tillverka en alternativ nödutgång. Eller om det kommer till att du verkligen tappar bort dig i vildmarken. Då kan du använda kniven genom att knyta fast den vid en kraftig och stark rak gren och använda den som spjut för att jaga med. Glöm bara inte att sätta fast en långt paracordlina i kniven så att du inte förlorar den. Vid fiske till exempel.

4. Känslan av trygghet
En kniv, en rejäl överlevnadskrig kan även verka som en trygghetsfaktor där i vildmarken. Vi människor kommer ju alltid till korta mot vilda djur. Och även om risken att vi faktiskt  anfalls av något rovdjur i vårt land är liten så är en rejäl kniv bättre än bara händerna att försvara sig med. Sedan skapar kniven även ett lugn genom att man vid lägerelden kan snida träfigurer, träbåtar, slevar och kåsor. För i vildmarken är ju inte aktiviteter från olika medier något som tränger sig på precis. Tiden kan bli lång och det är också en till anledning att kniven alltid är med – den skapar sysslesättning. Så med kniven i bältet blir du tryggare och starkare för den symboliserar kraft, sysselsättning och kunskap och själv bär jag den alltid med mig. För mig är den viktigare än kameran som alltid är med på vandringen

Bra och rejäla knivar för alla ändamål finner du hos Knivbutik.se!

Här hittar du varor som
Bowieknivar, dolkar, diske- & diléknivar, dällknivar, daktknivar, dastknivar, dachetes, dakknivar, slaktknivar, överlevnadsknivar, sågar, knivbrynen, taktiska pennor, förvaring av knivar och eldstål!

knivostudsare640
Bilden; Kniv för jakt & friluftsliv; ESEE 3

Knivbutik.se är en knivbutik som tillhandahåller varor av hög kvalité i alla prisklasser.
Läs mer på hemsidan här!

Hittaupplevelse.se i samarbete med Knivbutik.se