Foto/Källa; Suunto

Suunto, den nya Suunto 9 – en GPS-klocka, är designad för atleter som förväntar sig det allra bästa av sina sportklockor. Suunto 9 har en fantastisk batteritid – upp till 120 timmar med GPS. Dessutom har den ett intelligent hanteringssystem för batteritid med smarta påminnelser som ser till att din klocka varar precis så länge som du behöver. Robusta Suunto 9 är skapad för långvariga, ansträngande träningspass och tävlingar och har utsatts för extrema tester med tusentals testtimmar under tuffast möjliga förhållanden.

Suunto 9 är kompatibel med den nya Suunto-appen som registrerar din träning, dagliga aktivitet och sömn. Den gör det även möjligt för dig att dela med dig av dina träningsloggar och interagera med andra inom Suunto-appens gemenskap.

Intelligent batteriteknik med smarta påminnelser

Tre förinställda batterilägen – Performance, Endurance och Ultra – levererar från 25 timmars och upp till 120 timmars registreringstid, med GPS-spårning på. Dessutom kan du skapa skräddarsydda batterilägen som passar dina behov bäst. När du börjar registrera får du en uppskattning om hur mycket batteritid du har kvar i aktuellt läge. Om det inte räcker så kan du byta till ett annat läge när som helst.


Foto/Källa; Suunto

Förutom batterilägena så använder Suunto 9 även smarta påminnelser för att hjälpa dig att se till att du har tillräckligt med batteri för nästa äventyr. Vissa påminnelser ges i förebyggande syfte och baseras till exempel på din aktivitetshistoria för att se till att klockan är helt laddad till nästa gång. Om klockan märker att batteriets laddningsnivå sjunker under ett träningspass föreslår den automatiskt att du byter till ett annat batteriläge.

Utsatt för extrema tester. Tusentals testtimmar under tuffast möjliga förhållanden.

Suunto 9 är designad och byggd för att leva upp till professionella atleters krav. Suunto 9 har utsatts för extrema tester med tusentals timmar av faktisk användning av Suuntos interna testteam och atleter över hela världen, under tuffast möjliga förhållanden. Den är din pålitliga följeslagare som med säker hand tar dig genom alla äventyr.

Varaktighet och precision, egenskaper som utgör kärnan av Suuntos designtradition, värderas högt av våra atleter och är en av de grundläggande anledningarna till att de litar på och väljer oss, kommenterar Markus Kemetter, Suuntos Product Line Manager. För att kunna garantera detta utsatte vi Suunto 9 för tuffa tester. Först i vårt testlaboratorium där materialen och konstruktionen utsattes för olika element och krafter: fall, frysning/upptining, fuktighet och nedsänkning. Senare av vårt rutinerade och passionerade team av fälttestare och atleter, som under flera månader har använt klockan i sin träning och vardag.


Foto/Källa; Salomon

När det gäller tränings- eller tävlingsverktyg för vilken typ av äventyrs- eller uthållighetssport som helst så letar jag först och främst efter varaktighet, eftersom det faktiskt ger dig möjligheten att fokusera helt på det du behöver göra, kommenterar Mauricio Méndez Cruz Suunto triathlonutövare och Xterra-världsmästare. För mig är GPS-spårningens noggrannhet under träning och tävling inte ett verktyg utan ett favoritvapen, och med det menar jag att mina rörelser under tävling har blivit mycket mer precisa, effektiva och säkra, och i slutänden är det detta som gör att jag hamnar högst upp på prispallen, avslutar han.

Noggrannare spårning och distans med Suunto FusedTrack™

Under extremt långa löprundor är batteritiden ofta den begränsande faktorn när det gäller noggrann registrering av distans och rutt, eftersom GPS-funktionen drar mycket batteri. Suuntos unika algoritm FusedTrack™ kombinerar GPS-data med data från rörelsesensorn för att förbättra spårnings- och distansnoggranhet. Detta gör det möjligt att utöka batteritiden genom att sänka GPS-styrkan, utan att för den skull försämra noggrannheten i någon större utsträckning.

Suunto 9 är fullpackad med mer än 80 sportlägen och bekväm pulsmätning vid handleden från Valencell Inc. Klockan har fullständig ruttnavigering med GPS, soluppgångs-/solnedgångstider, stormalarm och många andra fantastiska funktioner för atleter och utomhusäventyrare.

Dela med dig av din passion med Suunto-appen

Parkoppla Suunto 9 med den nya Suunto-appen om du vill registrera alla dina äventyr eller följa dina långsiktiga trender, så som daglig aktivitet eller sömn. Dela enkelt med dig av dina största bedrifter och anslut dig till andra i appgemenskapen.

Den smarta mobilanslutningen ger dig full koll på dina dagliga aktiviteter med aviseringar om inkommande samtal, meddelanden och notiser till din klocka. Suunto-appen finns tillgänglig via App Store och Google Play.

Foto/Källa; Suunto

Förstklassiga material och förstklassig konstruktion kompletterar den här högpresterande klockan som är designad och producerad i Finland. Infattning och knappar i rostfritt stål, safirglas och en robust boett i kombination med ett mjukt och hållbart silikonarmband som gör klockan bekväm att bära. Från och med 26 juni kommer Suunto 9 att finnas tillgänglig i två alternativa färger: svart och vit. Rekommenderat återförsäljningspris för klockan är 599 €.

De nya modellerna av Suunto 9 och Suunto 3 Fitness finns tillgängliga hos särskilda återförsäljare och på suunto.com den 2 oktober 2018.
Läs mer på: www.suunto.com/suunto9 och www.suunto.com/suunto3fitness.

Om Suunto

Suunto grundades 1936 när den finske orienteraren och ingenjören Tuomas Vohlonen uppfann en metod för massproduktion av vätskefyllda kompasser. Sedan dess har Suunto varit banbrytande när det gäller utformning och innovation av sportklockor, dykdatorer och sportinstrument som används av äventyrare i hela världen. Suunto hjälper äventyrare att såväl fysiskt som mentalt utforska nya områden, från de högsta bergen till de djupaste haven. Suuntos huvudkontor och tillverkningsfabrik ligger i Vanda i Finland. Suunto har över 400 anställda i hela världen och företagets produkter säljs i mer än 100 länder. Företaget är, liksom sina systermärken Salomon, Arc’teryx, Atomic, Wilson, Precor, Enve och Mavic, dotterbolag till Amer Sports Corporation.

Amer Sports säljer produkter inom sportsegmentet och har en rad internationella varumärken i portföljen, såsom Salomon, Wilson, Atomic, Arc’teryx, Mavic, Suunto och Precor. Tekniskt avancerade produkter som förbättrar prestationer och ger en bättre upplevelse vid sport- och friluftsaktiviteter. Amer Sports är börsnoterade på Nasdaq OMX i Helsingfors.