Hemavan Gondol lockar rekordmånga besökare även sommartid.
Hemavan kan glädjas åt ännu en rekordsäsong men denna gång är det sommarsäsongen som slår nya rekord. Under sommaren 2018 har cirka 9000 personer åkt Hemavan Gondol vilket är nästan dubbelt så många gäster som tidigare rekordsommar. 30 november 2017 invigdes Hemavans största nyhet någonsin och nu kan man konstatera att Hemavan Gondol lockar rekordmånga besökare både vinter – och sommartid. Totalt har cirka 9000 personer färdats med den nya gondolliften i sommar och liftkortsförsäljningen ökade med hela 92 % från den tidigare rekordsommaren 2016.

– ”Vi blickar tillbaka på en väldigt bra sommar med rekordmånga besökare både för Hemavan Gondol och för vår topprestaurang Björk som har mättat magen på många hungriga fjällvandrare i sommar”, säger Thomas Ringbrant, VD för Hemavan Alpint.


Björk – Topprestaurang & Fjällbar

Sommarsäsongen drog igång 7 juli och gondolliften har varit öppen dagligen juli-augusti samt helgerna i september. Sista öppningshelgen märkte man dock att en ny säsong var på ingång då gästerna fick plumsa i decimeterdjup snö när de klev ut ur gondolerna på fjället.

– ”Även om det bara har gått 2 veckor sedan vi avslutade sommarsäsongen så känns sommaren långt borta. Nu pågår arbetet med att färdigställa vinterns stora investering nämligen ett toppmodernt snösystem i nedfarten Prinsen. Investeringen omfattar totalt 9 MSEK. Snösystemet färdigställs i veckan och i mitten av november räknar vi med att kunna öppna första nedfarterna vid Centrumliften och i månadsskiftet november-december öppnar vi Hemavan Gondol”, avslutar Ringbrant.

OM Hemavan Alpint
Hemavan Alpint AB omfattar fjällanläggningen i Hemavan. Vår vision är att skapa upplevelser som ger minnen för livet. Bolagets verksamhet omfattar driften av liftar, pister och längdspår, logiförmedling, evenemang ute och inne samt verksamhet på skidshopar och restauranger. Säsongen 2017-2018 noterades 204 000 skiddagar i Hemavan Tärnaby.

Mer information finns på www.hemavantarnaby.com