Foto; Bildbyrån

Vid OS i Pyeongchang åkte det svenska längdlandslaget hem en hög med ädla medaljer. På sig hade de den lättaste och mest innovativa tävlingsdräkt som någonsin utvecklats. Inför säsongen 2018/2019 har Craft och längdlandslaget vidareutvecklat dräkten. När det svenska längdlandslaget ställer sig på startlinjen på världscuppremiären i Ruka gör de det i en liknande tävlingsdräkt som vid OS i Pyeongchang. Åskådarna kommer dock märka att den nya dräkten är betydligt vitare i designen än vad OS-dräkten var. I övrigt har de samma designelement, med bland annat ränder på knän, underben och ärmar.

Personligen tycker jag att de är ”görsnygga” för att snacka Göteborgska. (Har faktiskt bott i Kåltorp i Götet i min ungdoms dagar). Själv är jag liksom många en sportnörd. Tittar dock hellre på än utövar någon sport själv även om jag gör ett antal mil varje vecka på min motionscykel och hugger ved för att bicepsen inte ska falla ihop helt och hållet. Men det finns en sport jag gillar allra mest och det är längdåkning på skidor. Älskar att se Kalla, kämpa mot Norskorna uppför mördarbackar och utför stupen i de norska fjällen. Skidåkning är nog en av dem mer krävande sporterna och kanske är det för att Mora Nisse, skidkungen, var en skogshuggare, likt mig själv innan pensioneringen, som jag älskar den här sporten mest av alla. Visste ni att Mora Nisse, först jobbade en hel dag i skogen och sedan satte på sig skidorna och klådde alla i skidspåren? Det var i sanning en kraftkarl. På hans tid fanns inte heller uppkörda spår. Nej, här pulsade de fram i halvmeterhög snömodd där dagens skidåkare hade brutit ihop efter bara någon km.. (Nu var jag elak, det är bara en ren gissning)….

Daniel Högling, Product & Marketing Director på Craft, säger såhär om de nya dräkterna;
-”Materialmässigt är årets tävlingsdräkt, precis som sin olympiska föregångare, tillverkad av flera högteknologiska material och väger endast ett par hundra gram. Dräkten har bland annat ett material som är zonanpassat till de olika kroppsdelarna för att få minsta möjliga luftmotstånd under tävling. Den ger överlägsen aerodynamik i hastighetsintervallet 20 till 45 km/h. Årets version har dessutom ett något starkare tyg i ryggen med laserskurna ventilationshål för att ge extra ventilation i den stora svettzonen på ryggen. Resultatet är säsongens lätta, svala, stretchiga, samt aerodynamiska och stilrena tävlingsdräkt.”

Länktips

www.skidor.com
facebook.com/SkiTeamSweXC 
twitter.com/SkiTeamSweXC 
instagram.com/skiteamswexc