Eldrivna crossovern e-Niro får en räckvidd på upp till 485 km. Sverigepremiär i slutet av december.

Om jag hade haft råd hade detta varit en elbil jag gärna hade köpt. I och för sig lite för stor för ett pensionärspar och väldigt mycket större än den lilla Ford Fiesta, frugan min äger idag.  För försök själva få in en jättestor skottkärra i en sådan liten bil. Det gick men vi fick lov att slänga ut halva inredningen. Små bilar är mysiga att köra och äga men inga lastbilar precis. Därför hade denna crossovern varit väldigt trevlig att äga. Men grattis till alla er med lite fetare plånböcker. Ni kan snart kanske vara ägare till denna fina elbil!

Kia e-Niro kombinerar crossoverns tuffa suv-inspirerade design och praktiska storlek med en ny helelektrisk drivlina. Resultatet är en av de mest mångsidiga elbilarna hittills med upp till 48,5 mils räckvidd på en laddning, enligt den nya gällande körcykeln, WLTP. e-Niro lanseras i Sverige i slutet av december och de första kundleveranserna sker i början av nästa år skriver Kia..

Europapremiären sker i dag på bilsalongen i Paris och intresset för e-Niro är redan mycket stort i Sverige. Till Sverige tas bilar in med det stora batteripaketet på 64 kWh. Ansluten till 100 kW snabbladdare laddas batteriet upp till 80 procent på 54 minuter.

e-Niro är 4 375 millimeter lång, 20 mm längre än vanliga Niro, och bagageutrymmet rymmer 451 liter (324/427 liter Niro PHEV/Hybrid).

Elmotorn driver på framhjulen och toppeffekten är 204 hk (150 kW) med maximala vridmomentet 395 Nm. Det ger en acceleration 0–100 km/h på snabba 7,8 sekunder.

Två utrustningsnivåer kommer att erbjudas i Sverige; Advance och Advance Plus. Kia e-Niro är standardutrustad med de senaste säkerhetssystemen, bland annat aktivt filövervakningssystem, adaptiv farthållare, trötthetsvarnare och autobroms med fotgängar- och cyklistskydd.

Standardutrustningen omfattar även komforthöjande finesser som nyckellöst system, 7-tums pekskärm med navigation, backkamera, Apple CarPlay™ och förberedelse för Android Auto™, samt delläderklädsel (artificiellt läder).

 

Advance Plus är utrustad med bland annat dödavinkelnvarnare, eljusterbara framstolar, LED-huvudstrålkastare, helläderklädsel och ventilerade framstolar. Till Advance Plus erbjuds även Tech-paketet som innehåller JBL® ljudssystem, LED-interiörbelysning, 8-tums pekskärm med navigation, sollucka och trådlös mobilladdare.

Priserna är ännu inte fastställda!

Kia Motors Sweden AB (www.kia.com) är ett dotterbolag till Kia Motors Europe och har ca 86 återförsäljare spridda över landet där de flesta är fullserviceanläggningar med försäljning och serviceverkstad. Det finns även 10 fristående serviceverkstäder. Kia Motors Sweden ansvarar för import, produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. Kia Motors Sweden erbjuder även tjänster som t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar. Kia Motors Sweden AB är beläget i Upplands Väsby och har 70 anställda