Sökandet efter ny fäbodentreprenör igång

Säters kommun söker nu en entreprenör som vill driva och utveckla fäboden i Säterdalen. Kommunen söker en samarbetsaktör som vill leverera matupplevelser med kvalitet och lärande aktiviteter med fokus på djur, natur och historia på fäboden.

För de som är intresserade kommer en visning att äga rum på fäboden den 11 oktober kl. 15-18. Anmälan krävs.

-”Vi har varit väldigt öppna i vår annons och ser gärna att de intresserade kommer på visningen för att själva skapa sig en uppfattning kring möjligheterna med fäboden”, säger Josefin Enström, näringslivsutvecklare.

Som fäbodentreprenör har man Säterdalen som arbetsplats. Säterdalen är ett populärt besöksmål. Inte minst för den unika naturmiljön utan också för det stora utbudet av aktiviteter. I Säterdalen finns flera lekplatser, en parkourbana, cykelstigar, vandringsleder och ett lättillgängligt naturreservat. Utbudet av evenemang är stort och brett, allt från barnteater till veteranbilsträffar som lockar människor från hela landet.

Tillsammans med evenemangen är fäboden med sin servering och sina aktiviteter och upplevelser en av de större besöksanledningarna. Bland de historiska byggnaderna på fäboden brukar de bo levande djur att se, klappa och lära sig mer om. Ett mini-Skansen i Dalarna.

Renovering klar till start

För att komplettera det övriga utbudet i Säterdalen behöver fokuset på fäboden i första hand vara servering, helst utifrån ett hållbarhetstänk, lärande aktiviteter och djurhållning. Lämpliga byggnader krävs för detta vilket kommunen identifierat som en viktig prioritering. Innan en ny entreprenör tar över driften i vår ska renoveringen och byggnationen av de nya djurstallen bland annat vara färdigt.

Eftersom målgrupperna för Säterdalen idag är naturintresserade och barnfamiljer, ligger stort fokus i utvecklingsarbetet med Säterdalen på lek och lärande, där fäboden spelar en viktig roll.

-”Fäboden är en utmärkt plats för barn att på ett lättsamt och roligt sätt lära sig mer om djur, natur och historia”, säger Josefin Enström.

På torsdag den 11 oktober sker visningen och sista ansökningsdagen är 30 november. Efter det kommer intervjuer sedan att hållas.

Mer information, anmälan till visningen och ansökningsformuläret finns här!

Faciliteter på fäboden:

serveringsstuga & serveringspaviljong (nybyggnation)
övernattningsstuga med el
dass
djurstallar
byggnader för aktiviteter
Avtalsperiod:

Gäller sommarsäsongen 2019. Om båda parter efter avslutad säsong vill fortsätta samarbetet finns chans till förlängning.

Mer information
Vill du läsa mer om Säterdalen så finns mer information på www.saterdalen.se.
Säterdalens Facebooksida hittar du via följande länk: www.facebook.com/saterdalen och fäbodens Facebooksida via: www.facebook.com/saterdalensfabod.

Delar av Säterdalen är ett naturreservat och du kan läsa mer om det på Länsstyrelsen i Dalarnas hemsida

Här hittar du lugnet i tillvaron, samtidigt som du har nära till allt du önskar för dig och din familj. Nära till jobbet. Nära till skolan. En rikare fritid. En tryggare uppväxt för dina barn.
Säter i Södra Dalarna.