Foto/Källa; Moderskeppet

Det är många med mig som har fotografering som sitt intresse och sin hobby och idag i dessa tider har snart sagt varenda människa en kamera med sig överallt. Jag tänker såklart på våra moderna mobiler som är som små under av tekniska framsteg.  Men oavsett vilken mobil man äger så kan de inte mäta sig med moderna systemkameror om man vill skapa professionella bilder. Å andra sidan spelar det ingen roll vilken modern systemkamera man än har om människan bakom kameran inte behärskar alla dess verktyg och reglage. De går hand i hand så att säga.


Du har kurserna med dig ut i din mobil. Foto/Källa; Moderskeppet

Det finns ju mycket hjälp att få på nätet. Då tänker jag mest på den superintressanta webbplatsen, Moderskeppet, som ju ger dig ny kunskap och hjälper till med problem i foto, design, webb och video. Allt skapat med stor pedagogisk omtanke och erfarenhet från Sveriges bästa lärare! För på, Moderskeppet, möter du Sveriges mest erfarna lärare på video. Lärarna guidar dig i de senaste metoderna och de viktiga (och ibland superhemliga) verktygen. De kryddar dessutom med snabba tips som gör ditt arbete enklare och effektivare.


Hela käcka gänget av himla duktiga lärare. Foto/Källa; Moderskeppet

Oavsett om du vill ljusa upp ett foto, göra svartvita porträtt eller skapa ett kollage med både bilder och text. Övningarna gör dig bättre och du får personlig hjälp och råd när du kör fast. Kurserna tar dig från start till mål och det finns mer än 300 onlinekurser så det finns mycket att lära och förbättra! Självklart kommer du åt kurserna både från din dator, surfplatta till din mobil.
Moderskeppet finns förstås även på Facebook


Foto/Källa; Moderskeppet

När du väl är medlem
Moderskeppet är begåvat med experter som du kan ta hjälp av. När du väl är medlem och inne på sajten kan du exempelvis hitta nybörjarkurser, sålla fram alla fotokurser eller kolla in deras topplista. Du kan även bläddra bland alla kurser, föreläsningar och intervjuer i en lång lista samt söka och filtrera efter det du vill se just nu. Många kurser har extramaterial kopplat till sig, så som övningsbilder och textdokument. Allt finns att ladda ner. På din startsida återupptar du snabbt den kurs du såg senast för att fortsätt ditt lärande. Du ser även hur långt du har kommit i varje kurs.

Så gör slag i saken idag och bli medlem du också. Du kommer inte att ångra dig! Just nu är det REA! Och du, LYCKA TILL!
Ja, jag vill bli medlem. Ta mig till anmälningssidan!


En av alla duktiga, trevliga och charmiga lärarna, Camilla Grönbladh. Foto/Källa; Moderskeppet

Camilla,  älskar foto. Inte bara för att det fryser ögonblick och hjälper henne att bevara minnen. Foto är ett sådant snabbt och enkelt sätt att uttrycka kreativitet. Hon gillar också att det är så lätt att dela med sig av fotoglädjen. Det senaste åren har Camille helt snöat in på att göra egna böcker. Kanske har att göra med att hon är journalist i grunden. Att skriva, fota och dokumentera vardagen är det hon gillar allra mest. Hon gör så klart fotoböcker där hon samlar de finaste semesterbilderna. Men också böcker med sina barns teckningar, julpyssel och legogubbar som hon först har fotat av. Och så skapar hon egna kokböcker. Så är du intresserad av just den här specialiteten kan du sluta leta, Camilla, är din lärare!

När Camilla, och de andra lärarna skriver sina kurser jobbar de från sin egen lilla studio som den här….

Det finns även en större studio som de jobbar i med foto ….