Foto; Martin Olson

Tänk om du under årets skidsemester kunde boka den där stora nya fjällstugan du sneglat på tidigare år. Med gott om plats för hela familjen och utsikt över hela dalen och fjällen runt omkring. Tänk om du kunde få slippa att trängas i skidspåren och inte behöva stå i en liftkö på hela veckan. Och att du får beställa och snabbt få din mat på lunchrestaurangen samt slippa leta lediga bord.

Väljer du att resa till Lofsdalen i Härjedalen under vecka 2 – 4 i januari kan du få allt detta och du kan få det till ett pris som passar de flesta plånböcker. Stugor och lägenheter är under denna perioden kraftigt reducerade i pris jämfört med högsäsongen och Skipass är 20 % billigare än övriga säsongen.

–  ”Januari är vår mest prisvärda period under säsongen och här det verkligen fyndläge på boenden. Du får mycket mer än vad du tror för pengarna”, säger Maria Hasselgren, VD på Destination Lofsdalen.

Under vecka 2 – 4 kan man verkligen få känslan av att ha fjället för sig själv utan för att den delen behöva kompromissa med bekvämligheter och service. Restauranger och matbutik håller öppet och det finns flera aktiviteter som erbjuds vid sidan av skidåkningen.

Januari är dessutom den optimala månaden för den som reser med små barn och inte är styrd till de vanliga skolloven. Då är det gott om plats i backen för ovana skidben och i skidskolan är det ofta färre antal elever i skidskolegrupperna. Barn under 8 år åker dessutom gratis i hela liftsystemet så länge de använder hjälm.

Som barnfamilj kan man boka Loffes Familjepaket som gör skidresan ännu mer prisvärd med rabatterade boenden, sänglinnen, inkluderade barnaktiviteter och lekland.

Läs mer om erbjudanden i januari!

Jonny Larsson, platschef på Lofsdalens Fjällanläggningar säger så här om skidåkningen denna tiden på året:

– ”Under januari skulle jag säga att vi kanske kan erbjuda den bästa skidåkningen på hela säsongen. Man kan ofta få åka i nypistade backar långt in på eftermiddagen och för den som hellre söker sig utanför pisterna är det ofta väldigt snösäkert”.

Lofsdalen har dessutom riktigt prisvärda skipass under hela säsongen och det finns tusenlappar att spara för den som reser med hela familjen.

Här kan du se en prisjämförelse med flera andra fjälldestinationer! 


Foto; Martin Olson

Barnens Lofsdalen

Breda lättåkta skidbackar
Två barnliftar och ett åkband
Glada och hjälpsamma liftvärdar som vill lära miniskidåkare att åka lift
Barnområde i backen med skidkarusell, koner och figurer
Gemensam skidskola från tre års ålder
Privat skidskola möjlig för barn under tre år
Skidåkning med Loffe, Lofsdalens egen maskot
Skattjakt och skotertur till Loffes koja
Minipark finns med breda boxar och små hopp för minijibbers
Härjedalens största lekland, inomhus i Aktivitetshuset, på gångavstånd från backen.
Gratis familjekvällar med bobrace och grillad korv

Läs mer om Barnens Lofsdalen

Vinterfakta Lofsdalen

Lofsdalen är en fjällby i Härjedalen som erbjuder både liftburen familjevänlig alpin skidåkning samt tur- och längdspår. Vinterns alpina säsongspremiär är 14 december.

9 liftar
25 nedfarter
Skicrossbana
Tre parker
122 kilometer längd- och skatespår
1,5 km längdskidspår på konstsnö
150 kilometer turspår
150 kilometer skoterled

OM
Destination Lofsdalen är en fjälldestination med aktiviteter som lockar besökare från Sverige och Europa året runt. Byns lilla storlek och fjällens och sjöns närhet gör alla aktiviteter, restauranger och nöjen lättillgängliga. Vintertid lockar utförsåkning med rejäl fallhöjd, välpreparerade längdspår i varierande terräng, 150 km turleder och skoterleder. Här finns både anlagda aktiviteter såväl som orörd natur med enorma vyer.

På sommaren är Lofsdalen Bike Park ett stort dragplåster. Med ca 16 km familjevänlig downhillcykling är den en given favorit för den äventyrslystne. Det finns gott om vandringsleder med möjlighet att starta både i skog såväl som uppe vid trädgränsen. Varierande fiske och viltspaning lockar också många gäster. På toppen av skidfjället Hovärken ligger Europas högst belägna whiskylager, Lofsdalen Skybar. Här lagras ca 400 personliga 30-litersfats med Mackmyrawhisky och skybaren har öppet året runt med enklare luncher, dryckesprovningar samt finns tillgänglig för privata middagar, fester och events.