Konserthusturnén ”Änglaljus” firar 25-års jubileum 2018 i ledning av John Kluge som grundat samt medverkat sedan starten 1993. Till årets jubileumsturné har John Kluge med sig Py Bäckman, Sonja Aldén och Carin E Nilsson som tillsammans med lokala körer runt om i landet bjuder in till en underbar konsert för alla sinnen med glädje och härlig stämning.

Julkonserten Änglaljus. En julotta på vaken tid, en upplevelse. Det är en riktig julstämning. I år firar Änglaljus 25 år! Du går mot kyrkan/konserthuset och möts av fladdrande marschaller som vackert lyser upp till stämning i vintermörkret. Du möts sedan i entrén av barn som bjuder på pepparkakor. Kyrkan har nu blivit en vacker, julutsmyckad konsertsal. Det har kommit imma på fönsterrutorna. En känsla av andrum infinner sig. Lyset går ner och tonerna sätts vid pianot. Kör och solist gör entré med levande ljus. Du är nu i Änglaljus!

Turnépremiär blir det den 23 november i Borås, totalt gästar ”Änglaljus” 18 orter från Malmö i söder till Piteå i norr.

Sedan starten 1993 har många av Sveriges populära och folkkäraste artister medverkat i John Kluges populära julkonserter ”Änglaljus” runt om i landet tillsammans med bl a Tommy Körberg, Cyndee Peters, Sofia Källgren, Krister St Hill, Johan Stengård, Lars Roos, Linda Lampenius m.fl.

Turnéplan: Änglaljus 25 års-jubileumsturné 2018

23 nov Borås, Gustav Adolfskyrka

24 nov Karlstad, Karlstad Domkyrka

27 nov Kalmar, Glasverandan

28 nov Kristianstad, Kulturkvarteret, Konserthuset

29 nov Anderstorp, Anderstorpkyrka

30 nov Göteborg, Smyrna Kyrka

1 dec Sundsvall, Stadshuset

2 dec Stenungsbaden, Stenungsundsbaden

4 dec Jönköping, Allianskyrkan

5 dec Umeå, Backens Kyrka

6 dec Växjö, Växjö Teater

7-8 dec Stockholm, Gustav Vasa Kyrka

9 dec Lidköping, Saleby Kyrka

11 dec Västerås, Västerås Slott

12 dec Bergsjö, Bergsjö Kyrka

14 dec Linköping, Missionskyrkan

15 dec Piteå, Acusticum

18 dec Malmö, Palladium

(Med reservation för eventuella ändringar) www.kluge.se

Biljetterna är släppta via Ticketmaster

John Kluge – ”The Artistic Tenor” är kritikerrosad för sin finstämda tenorröst och starka scennärvaro.

Kluge har turnerat flitigt i Sverige och USA. På senare tid har John börjat måla abstrakt konst i akvarell och fått ett stort internationellt genombrott – allt i kombination med sin musik. Han finner sin inspirationen genom sina globala resor, möten och känslor. 1993 startade Kluge konceptet ”Julkonserten Änglaljus” och har nu blivit en folkkär konserttradition från Malmö i syd till Piteå i norr och till USA i väst. John Kluge ”The Artistic Tenor” är idag en internationell artist men glömmer aldrig sitt ursprung – smålänning!
Läs mer via: www.kluge.se

Sonja Aldén – Hon kallas ofta för ”vår tids kvinnliga Ted Gärdestad”. Oförställd enkelhet och musikalisk skönhet hör till hennes artistiska kvaliteter. Senaste albumet ”Meningen med livet” är Sonja Aldéns sjätte sedan skivdebuten med ”Till dig” 2007. Ett decennium senare har hon hunnit bli en folkkär artist med sju låtar på Svensktoppen, tre framträdanden i Melodifestivalen, en Rockbjörn, tre grammisnomineringar samt mottagit Den Nordiska Första S:t Johannis Logens Jubel-Fond stipendie på meritlistan. Genom sin musik och sina texter lyckas hon knyta ett unikt band till sin publik där hon personligt och vackert tar med lyssnarna på en resa långt utanför musikens gränser.
Läs mer via: www.sonja.nu

Py Bäckman Sångerska kompositör textförfattare som har gjort ett 15-tal album som artist med egen text och musik samt ett stort antal album där hon skrivit texterna till andra artister så som t.ex. Nordman som sålde över en miljon album på 90-talet. Py har bl.a. skrivit text och musik till Melodifestivalvinnaren ”Stad i ljus” som numera finns med i psalmboken.”Koppången” m.m.
Läs mer via: www.pybackman.se

Carina E Nilsson – pianist har en lång och unik erfarenhet av att arbeta både på och bakom scen. Med över 6.000 spelningar i bagaget är Carina en av Sveriges mest anlitade och uppskattade etablerade pianist egenskapen som kapellmästare har Carina samarbetat med de flesta av Sveriges etablerade artister.
Läs mer via: www.carinaenilsson.com

 

HittaUpplevelse.se i samarbete med Werecki Promotion Company!
werecki promotion company Är en byrå som arbetar med promotion, kommunikation, projektledning; Press, Radio, TV och Nya Medier. Inom; musik, teater, artister, evenemang och nöjen. Över 20 års erfarenheter av promotion och kommunikation med många av Sveriges största produktioner genom åren.