Foto; Angeliqa Mejstedt, Vandringsbloggen

Så här skriver Angeliqa, på sin blogg;
”I år bestämde jag mig för att agera mot julstressen och hetsen. För tanken har legat där och grott och formats ett tag nu. Därför är jag så otroligt glad och stolt över att äntligen kunna presentera Vandringsbloggens egen julkalender. En julkalender som jag hoppas och tror kan få oss att gå bort från stressen – ut i lugnet i naturen. Bakom mina 24 luckor döljer sig uppmaningar som på olika sätt bidrar till en stressfri jul. För mig har naturen och lugnet i skogen har alltid varit en källa till kraft. Det är just det jag har tagit vara på när jag tagit fram min alternativa julkalender.”

Själv har ju jag som driver Hittaupplevelse.se, kanske vistats i skog och mark mer än de flesta eftersom jag jobbat som skogshuggare stora delar av mitt liv. Men det var ju förstås inte så lugnt och skönt, snarare ganska fysiskt hårt och stressigt då arbetet ofta var på rent ackord. Däremot, på fritiden, blev det ju ofta så att hela familjen hamnade i skogen eftersom det i stort sett räckte att gå utanför vårt hus så vart vi inne i Smålands djupa skogar. Då fick man den där lyckliga känslan av frihet och att man på något sätt var på rätt plats i livet. Här kunde vår son spralla runt över stock och sten och leka i hela skogen, som barn förr i tiden jämt gjorde innan datorer och alla sorters skärmar var uppfunna. I skogen fick vår lilla familj verkligen kraften tillbaka. Likaså när vi satt i vår roddbåt och rodde över Unnens klara vatten för att dra upp någon gädda eller aborre. Ibland rodde vi iland, gjorde upp en liten lägereld vid sjökanten och grillade. Det var fina tider, lyckliga tider. Alla barn och vuxna borde få möjligheten att vistas mer i skogen. Det är verkligen rena terapin!

Angeliqa fortsätter att skriva så här på sin välbesökta blogg;
”Kalendern består av 24 uppmaningar. Det kan vara allt från att tända ett ljus, hjälpa någon som behöver det eller lägga händerna på en trädstam. Såna saker som inte handlar om att köpa saker, eller för den delen om att få. Det är så mycket annat i livet som är viktigt, som inte är materiellt. Du kan göra dig själv och andra glad på många andra sätt. Men man måste träna på det. För mig handlar det om att göra något litet för sig själv och för andra i vardagen.”

Så kolla in Angeliqa´s fina och unika julkalender nu. TACK Angeliqa, för kalendern!

Ladda ner Vandringsbloggens julkalender här:
FÖR UTSKRIFT eller FÖR WEBB.