Fotograf/Källa; Magnus Cimmerbeck

NY SOMMARTEATER SATSNING MED CLAES MALMBERG OCH MARIANNE MÖRCK PÅ TJOLÖHOLMS SLOTT 2019!

Sommaren 2019 öppnas portarna till Tjolöholms Slott stora teatersatsning. Den 11 juli blir det premiär för musikalkomedin ”Jeppe på berget” med Claes Malmberg och Marianne Mörck i huvudrollerna, tillsammans på scen med en av landets största sommarensembler, i en anrik och storslagen kulturmiljö. Regi av Stefan Metz. Det lär bli en av Sveriges största och roligaste musikalkomedier med ”Jeppe på berget” på Tjolöholms slott sommaren 2019!

Tjolöholms slott är ju bara den perfekta sommarplatsen för en utomhusteater i Sverige, allt runt omkring är helt underbart, storslaget och enormt vackert. Att få medverka i den första teater -musikalkomedin här tillsammans med Marianne Mörck i regi av Stefan Metz är ett stort privilegium, vilken härlig sommar att längta till, säger Claes Malmberg
Vi är mycket glada över denna satsning och målet är att etablera Tjolöholms Slott sommarteater till Sveriges bästa sommarscen. Vi har en vädersäkrad, unik arena där alla besökare sitter under tak och den kulturhistoriska miljön kommer ge besökarna en alldeles unik upplevelse, säger David Dagemark, evenemangschef Stiftelsen Tjolöholm.
Premiär för musikalkomedin ”Jeppe på Berget” på Tjolöholms slott är den 11 juli 2019, föreställningen spelas ons, tors, fre, lör, sön fram till den 11 augusti 2019.

Biljetterna släpps den 6 december kl.09.00 via: www.tjoloholm.se eller på telefon: 0300-404600

Handlingen:
Bonden Jeppe (Claes Malmberg) lägger hellre pengarna på brännvin och poker än på mat och såpa. Han står hellre på krogen och skroderar än han går på åkern och slår. Nille (Marianne Mörck) spelar Jeppes fru som sköter gården och har tröttnat på svineriet och låter både tungan och piskan vina över sin suput till karl. Baronen och byborna vill spela Jeppe ett spratt och iscensätter ett skådespel som Jeppe sent ska glömma. Om han ens klarar sig med livet i behåll….

En nyskriven musikal i unik lantlig miljö med två av Sveriges roligaste skådespelare i huvudrollerna.

Jeppe: Claes Malmberg

Nille: Marianne Mörck

Regi: Stefan Metz

Mask: Tiina Bengtsson

Kostym: Alex Tarraguel & Ulrika Wassen

Dekor/scenograf: Alex Tarraguel

Producent: Mikael Hellqvist

En musikal Av: Hans-P. Thøgersen

Musik: Svein Gundersen

 

BORTOM UNIVERSUM PRODUKTION & TJOLÖHOLMS SLOTT

 

HittaUpplevelse.se i samarbete med werecki promotion company
Promotion & kommunikationsbyrå inom:
Artist, Musik, Turneér, Konserter, Teater, Nöje och Krogshower.
Läs mer se: www.werecki.com