Vågar du besöka de här läskiga platserna?
Visst är det spännande med ställen som har en extra laddning. Ett mysterium, en känsla av kuslighet och att något hemskt existerat där, som idag är borta – men inte bortglömt. Idag tittar omfamnar vi mystiska och kusliga platser runt om i världen, som du idag kan besöka.

Dockornas ö – Mexico
Dockor som skildras på film har förmågan att sätta skräck i oss tittare. I Mexiko hittar vi en plats, som hade passat perfekt som kuliss i en spökskräckis, nämligen Dockornas ö. Här står det dockor överallt. I träd, buskar, på marken… Åker du dit bör du hålla koll så att de inte börjar prata och röra på sig, som den onda dockan Chucky

Korsens kulle – Litauen
I det östeuropeiska landet Litauen hittar vi en alldeles obehaglig plats, Korsens kulle. Den här kullen är “pyntad” med massvis av kors, som kallas för heliga. De är heliga eftersom den som besöker platsen önskar sig något tar med sig ett kors för att sedan placera det på kullen. Den enorma mängden kors ger kullen ett speciellt och otäckt utseende. Det skulle krävas mycket mod för att spendera natten här…

Craco – Italien
Detta nedgångna område i Italien ser ut som ett bombnedslag ur vilket ren ondska fötts. Det är en plats få italienare väljer att besöka. Backar vi bandet till 1 februari menar rapporter att ingen människa varit där sedan 1963, året invånarna flyttades därifrån. Det går sägnen om att Craco är hemsökt av onda andar. Du kan givetvis ta dig dit idag, men du behöver vandra en lång väg för att komma hela vägen fram.

Kumla Herrgård – Sverige
Det finns många mystiska och kusliga platser i Sverige. Kumla Herrgård är definitivt en av dessa. På denna idylliska herrgård vilar nämligen ett djupt vemod. Flera gäster som har vågat spendera natten här uppger sig ha sett en död man i grön sammetskostym vandra runt i de ödsliga salarna. Samma man har även setts i husets gamla väggmålningarna från 1600-talet. Övernattande gäster har också vittnat om kusliga fotsteg, dörrar som stängs av sig själva och lampor som har tänts och släckts.

Aokigahara – Japan
Avdankade skogar behöver knappast fyllas med dockor som hänger i träden för att vara läskig. Aokigahara i Japan är en självmordsskog, där många personer uppges ha tagit livet av sig. Dessutom sägs det att flera övernaturliga väsen vilar här. Ett sammanträffande? Åk dit och ta reda på det, om du vågar!

Willard Asylum – USA
I världens förmodligen största turiststad New York finner vi en riktig utmaning för den lättskrämda, att besöka Willard Asylum. Byggnaden öppnade 1869 och då behandlades ungefär fyratusen psykiskt sjuka patienter där. Totalt sägs det att över femiotusen patienter dött innanför väggarna på Willard Asylum. Sugen på en tripp dit?

Det finns många kusliga platser runt om i världen. Frågan är bara, vilka vågar du besöka?