Fotograf/Källa; Jens Blixth

Nyårsfirande i skidbacken möjligt i hela landet!
Firande i skidbacken har en stark tradition i Sverige – totalt väntas 400 000 svenskar fira nyår i någon av de svenska skidanläggningarna. De kan glädjas åt en nyår på glid när inte mindre än 100 skidanläggningar håller öppet, från Vallåsen i söder till Luossavaara i norr. Bokningsläget är starkt inför de kommande högtiderna, många fjällanläggningar rapporterar att de har i stort sett fullbokat inför nyår och att även julen ser mycket fin ut ur ett bokningsperspektiv.

– ”Den fina fjolårssäsongen och den tidiga snön tillsammans med en bra kalenderjul bidrar till att så många svenskar väljer att åka skidor på jullovet”, säger Titti Rodling, vd Svenska Skidanläggningars Organisation (SLAO).

– ”Drömmen om en vit jul- & nyårshelg har en stark förankring i vårt land, precis som längtan efter att åka skidor i fjällen. Det som är extra roligt är att många kan få utlopp för snöglädjen i sina hemmabackar, eftersom även många mindre anläggningar utanför fjällen har öppnat”, säger Titti Rodling

Redan nu har ett 70-tal skidanläggningar öppnat. Från Vallåsen på gränsen mellan Halland och Skåne, ända upp till Luossavaara-backen i Kiruna. Under julhelgen öppnar bland annat Isaberg Mountain Resort i Småland, Bollekollen i Västergötland, Hassela Ski Resort i Hälsingland och Måttsundsbacken i Norrbotten.

Totalt investerade svenska skidanläggningar över 275 miljoner kronor i liftar och nedfarter inför vintern 2017/2018, och inför denna säsong har ytterligare 340 miljoner kronor investerats. Bland annat i nya liftar och nedfarter i Romme, Järvsö och Tandådalen (Skistar Sälen).

– ”Kalendern talar för att det blir en extra lång skidsäsong, och precis som jul har påsk har en stark tradition som skidåkarhelg. April är en underskattad månad för skidåkning i fjällen, långa ljusa dagar och gott om svängrum”, säger Titti Rodling

För information om snöläget se: www.snorapporten.se


OM SLAO
SLAO – Svenska Skidanläggningars Organisation – har drygt 300 medlemmar som är verksamma inom liftverksamhet, uthyrning av skidutrustning och professionell skidskola. SLAO verkar för att Sveriges skidanläggningar ska vara säkra och attraktiva samt erbjuder medlemmarna kontinuerlig kompetensutveckling.