Benjamin Ingrosso. Foto; Teddy Koon

En förstaplats i Melodifestivalen, listtoppande debutalbum, utsåld turnéfinal på hemmaplan och flera nomineringar i både P3 Guld och Grammis. Benjamin Ingrosso var ett av 2018 års största namn – nu sätter han ribban för 2019 med en helt egen vårturné.

På bara ett år har Benjamin Ingrosso vuxit till att bli en av landets mest omtyckta artister. Efter att tagit Sverige till Eurovision och vunnit en Rockbjörn för Årets Manliga Artist släppte han sitt debutalbum “IDENTIFICATION” under hösten. Jan Gradvall hyllade debuten med orden ”Vid sidan av debutalbumen med Avicii och Zara Larsson är ‘Identification’ 2010-talet bästa svenska popalbumsdebut.” Albumet placerade sig i toppen av albumlistan och har idag sålt guld.

Direkt efter släppet av debutalbumet åkte Benjamin ut på en omfattande Sverigeturné tillsammans med Felix Sandman. Från första stoppet hyllades turnén av både fans och media. Aftonbladet benämnde turnén som ”Genomgående underhållande och ursnygg” och DN skrev att turnéfinalen på ett utsålt Cirkus i Stockholm var ”den kanske största händelsen i genren i år”.

Under helgen avslutade Benjamin P3 Guld-galan med ett maxat uppträdande. I februari kan han vinna en Grammis för Årets Låt och drygt en månad senare inleder han sin största, egna turné hittills i karriären.

Mer show, mer musik och mer Benjamin Ingrosso.

Datum:
29/3 – Ritz, Örebro
30/3 – Falu Bowling & Krog, Falun
12/4 – Arbis, Norrköping
13/4 – Trädgår´n, Göteborg
20/4 – Bygget, Åre

Fler datum tillkommer.

För mer info om turnén och biljetter besök www.LiveNation.se